Bruce Bennet
za 9 feb ’19 20:15 uur
Mahler & Britten

philharmonie zuidnederland

Mahlers Lied von der Erde

Hans Graf, dirigent
Bernarda Fink, mezzosopraan
Peter Seiffert, tenor

Britten - Uit Peter Grimes: Four Sea Interludes
Mahler - Das Lied von der Erde

za 9 feb ’19
20:15 uur
  • za 9 feb ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Mahler en philharmonie zuidnederland: het zijn dé succesingrediënten voor een indringende concertavond. Samen met Hans Graf en topsolisten Bernarda Fink en Peter Seiffert zet het orkest zijn tanden in Das Lied von der Erde. Deze ‘vocale’ symfonie, gebaseerd op oud-Chinese gedichten, schreef de tot op het bot gekwelde Mahler kort na het overlijden van zijn dochtertje Anna Maria. Het beklemmende ‘Abschied’ sterft bijna onhoorbaar weg in een eeuwig durende stilte. Muziek die niemand onberoerd laat. Voorafgaand aan dit meesterwerk stroomt het subtiele water in Brittens meeslepende Sea Interludes uit de opera Peter Grimes.

Het concert onder leiding van Hans Graf wordt mogelijk gemaakt door het Partnerprogramma van de Vrienden van philharmonie zuidnederland.


 
Tijdens dit concert kun je bij Mahlers Lied von der Erde gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

Bernarda Fink - Muziekgebouw Eindhoven
Stefan Reichmann

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie