za 1 jun ’19 20:15 uur
Mozart, Beethoven & Dessner

philharmonie zuidnederland

Labèques spelen Mozart

Karel Deseure, dirigent
Katia en Marielle Labèque, piano

Dessner - Dubbelconcert voor twee piano’s en orkest (Nederlandse première)
Mozart - Dubbelconcert voor twee piano’s en orkest nr 2
Beethoven - Symfonie nr 5

za 1 jun ’19
20:15 uur
  • za 1 jun ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Beethovens Vijfde Symfonie èn de Franse zusters Katia en Marielle Labèque in één programma. Dat is klassiek met een hoofdletter K. Al sinds de late jaren zeventig van de twintigste eeuw zijn de pianozusters Labèque ‘het beste pianoduo ter wereld’ aldus The New York Times.

Vooral live zijn ze ‘ongeëvenaard’. Nu het duo dit seizoen fungeert als artist in residence in Muziekgebouw Eindhoven, deelt philharmonie zuidnederland graag het enthousiasme voor Mozarts Tweede Dubbelconcert met deze dynamische zusters. Als kers op de taart klinkt ook nog het toegankelijke Dubbelconcert van Dessner – de succesvolle oud-composer in residence van Muziekgebouw Eindhoven. Karel Deseure mag de hartstochtelijke energie in toom houden en omringen met Beethovens meest beroemde Vijfde Symfonie.

Tijdens dit concert kun je bij Beethovens Vijfde Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

 TA-TA-TA-TAAA…

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Het beste pianoduo ooit

The New York Times over de Labèques
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie