Liszt, Beethoven & Tsjaikovski

philharmonie zuidnederland

Beethovens keizersconcert

Dmitri Liss, dirigent
François-Frédéric Guy, piano

Liszt - Les Préludes
Beethoven - Pianoconcert nr 5
Tsjaikovski - Suite nr 3

zo 23 sep ’18
14:15 uur
  • zo 23 sep ’18
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Bij een lustrumseizoen hoort zowel terugblikken als vooruitzien. Tsjaikovski’s Derde Suite is beide. Het eerste werk dat philharmonie zuidnederland ooit speelde, klinkt bij deze seizoensopening onder chef-dirigent Dmitri Liss zelfverzekerder dan ooit.

Die zelfverzekerdheid klinkt ook in Beethovens vorstelijke en imposante Vijfde Pianoconcert: het werk dat hij in eerste instantie schreef als ode aan Napoleon. De Turkse solist Fazil Say kent de spanningen in dit werk als geen ander. The Guardian noemde zijn vertolking in een vijfsterrenrecensie ‘essentieel’ om echt van Beethoven te kunnen genieten. En dat samen met Les Préludes van Liszt: het eerste werk dat het predicaat ‘symfonisch gedicht’ kreeg.

P.S.
N.B. Helaas heeft Fazil Say wegens een blessure zijn optreden af moeten zeggen. Daarvoor in de plaats zal François-Frédéric Guy soleren, een zeer waardige vervanger die wereldwijd wordt geroemd om zijn interpretatie van Beethovens werk.


Tijdens dit concert kun je bij Tsjaikovski’s Derde Suite gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Ludwig von Beethoven

Een genie

Le Figaro over Fazil Say
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie