Matt Dine
Schubert/Berio, Mozart & Mendelssohn

philharmonie zuidnederland

De traditie van Schubert en Mendelssohn

Lio Kuokman, dirigent
Stephen Waarts, viool

Schubert/Berio - Rendering ‘Tiende Symfonie’
Mozart - Vioolconcert nr 4
Mendelssohn - Symfonie nr 5 ‘Reformatie’

za 13 okt ’18
20:15 uur
  • za 13 okt ’18
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Hoe zou Schuberts Tiende Symfonie geklonken hebben? Dat vroeg de Italiaanse componist Luciano Berio zich af toen het Koninklijk Concertgebouworkest hem een opdracht gaf om op basis van schetsen Schuberts Tiende te ‘restaureren’. Het resultaat hiervan klinkt volgens vele recensenten ‘heel erg naar Schubert’ en heeft de traditie van Mozart en Mendelssohn in zich. Met zijn Reformatiesymfonie greep Mendelssohn nog verder terug door een Lutherkoraal te gebruiken. De jonge Chinese dirigent Lio Kuokman, de assistent van Yannick Nézet-Seguin bij het Philadelphia Orchestra, brengt al deze tradities tot leven. En natuurlijk de Amerikaans-Nederlandse violist Stephen Waarts: de Rising Star die in 2016 zo ongelofelijk veel indruk maakte met Paganini. Het Eindhovens Dagblad noemde hem niet voor niets ‘een muzikaal genie’.

Het optreden van Stephen Waarts wordt mogelijk gemaakt door het Partnerprogramma van de Vrienden van philharmonie zuidnederland.

Tijdens dit concert kun je bij Mendelssohns Vijfde Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie