Joaquin Sarmiento
do 24 jan ’19 20:15 uur
Weber, Sollima, Tawfiq & Haydn

philharmonie zuidnederland

Virtuoze klassiekers

Mario Brunello, dirigent en cello

Weber - Turandot: Ouverture en Mars
Sollima - Spasimo voor cello en orkest
Tawfiq - Terramaan: voor cello en orkest (wereldpremière)
Haydn - Symfonie nr 100 'Militaire'

do 24 jan ’19
20:15 uur
  • do 24 jan ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Als er iemand in staat is de Weense klassieke muziek speels, virtuoos en actueel te brengen, dan is het wel Mario Brunello. De dirigent en cellist soleert brutaal in Spasimo: een prachtig werk voor cello en orkest waarin Sollima de oude schatten van de mediterrane cultuur omarmt.

Haydns Militaire Symfonie klinkt onder leiding van Brunello alsof het werk gisteren is geschreven. Tawfiqs Terramaan brengt hij alsof het een werk van Mozart was. Deze Koerdisch-Nederlandse componist maakte in februari 2017 al grote indruk met zijn Unificazione, een mooie oproep tot eenheid en broederschap in een tijd vol pijn en vluchtelingen. Ook in zijn Teramaan verbindt Tawfiq Oost en West. De traditie van Haydn en Mozart zingt daarin zo eensgezind dat een nieuwe klassieker lijkt geboren.


Dit concertprogramma is samengesteld door Mario Brunello: de eerste bekleder van de Haydn-Chair. Teramaan: elegie voor cello en orkest is een opdrachtwerk van philharmonie zuidnederland aan Hawar Tawfiq.

Tijdens dit concert kun je bij Haydns 100e Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Sollima omarmt in zijn muziek de oude schatten van de mediterrane cultuur, die waren altijd al een inspiratie voor alle grote meesters van de westerse muziek.

Mario Brunello
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie