Jean-Pierre Geusens
zo 24 mrt ’19 14:15 uur
Brahms & Sjostakovitsj

philharmonie zuidnederland

Dmitri Liss leidt Brahms

Dmitri Liss, dirigent
Sergej Krylov, viool

Sjostakovitsj - Vioolconcert nr 1
Brahms - Symfonie nr 2

zo 24 mrt ’19
14:15 uur
  • zo 24 mrt ’19
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Dmitri Liss kent niet alleen de romantiek en het venijn van de Russische muziek van binnen en van buiten, ook de muziek van Johannes Brahms heeft voor hem geen geheimen.

Liss weet de poëtische idylle van diens Tweede Symfonie te combineren met ‘sombere overpeinzingen’. Hiermee maakt hij van Brahms een belevenis en ‘een innemend mens van vlees en bloed’. Daarnaast brengt Liss violist Sergej Krylov mee terug. Begin 2017 maakte het duo al grote indruk met de vertolking van Prokofjevs Tweede Vioolconcert. Nu vertolkt het aan elkaar gewaagde Russische tweetal Sjostakovitsj’ indringende Eerste Vioolconcert.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Theatraliteit en adembenemende verstilling bij Liss

NRC Handelsblad
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie