Felix Broede
Grieg

Russisch Nationaal Philharmonisch Orkest

Vladimir Spivakov, dirigent
Nikolai Tokarev, piano

Grieg - Pianoconcert a
Grieg - Peer Gynt Suites nr. 1 & 2

di 30 okt ’18
20:15 uur
  • di 30 okt ’18
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Vladimir Spivakov en zijn toporkest uit Moskou nemen u mee op een muzikale wereldreis in de voetsporen van de onnozele kwajongen Peer Gynt.

De Noorse componist Edvard Grieg werd razend populair met een klein aantal werken. Twee hoogtepunten daaruit zijn het uitbundige pianoconcert dat vol zit met op Noorse volksmuziek geïnspireerde elementen, en de twee Suites uit de toneelmuziek die hij componeerde bij het drama van zijn landgenoot schrijver Henrik Ibsen. 


Het Russisch Nationaal Philarmonisch Orkest werd opgericht in 2003 door het Russische Ministerie van Cultuur. Het orkest verbindt de beste orkestmusici met jong, vellbelovend talent. Gedurende hun nu 15-jarige bestaan ontwikkelde dit orkest zich tot een van de beste orkesten van Rusland. Het heeft een groot en trouw publiek en krijgt wereldwijd erkenning uit het professionele veld.

Voorafgaand aan dit concert kunt u gratis een inleiding bijwonen, aanvang 19:30.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie