merlijn doomernik
di 2 okt ’18 20:15 uur
Moessorgski, Pärt, Sjostakovitsj, Schulhoff & Eisler

Jan Brokken & Berlage Saxophone Quartet

Moessorgski – Scherzo (arr. Peter Vigh)
Schulhoff - Tarantella uit Fünf Stücke für Streichquartett (arr. Peter Vigh)
Pärt – Fratres (arr. Peter Vigh)
Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 8 in c opus 110 (arr. Peter Vigh)
Eisler - Allegro uit de 6e Orchestersuite (arr. Chirstoph Enzel)

di 2 okt ’18
20:15 uur
  • di 2 okt ’18
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

‘Maar als men de geschiedenis niet levend kan maken, […] dan zal zij altijd abstract blijven…’ Deze zin komt uit een motto voorin het boek Baltische Zielen van Jan Brokken. Dat ‘levend maken’ kan Brokken als geen ander.

Hij schrijft over mensen die huis en haard verlaten en opzoek gaan naar vrijheid en geluk. Op deze scherpdenkersavond met het Berlage Saxofoon Quartet gaan die verhalen hand in hand met muziek over zoektochten naar vrijheid. Aangrijpende werken van Schulhoff, Sjostakovitsj, Pärt, Eisler en van de Koerdische componist Hawar Tawfiq, die in tv-programma Podium Witteman diepe indruk maakte met het verhaal over zijn vlucht. Jan Brokken draagt voor uit zijn meesterwerken In het Huis van de Dichter, Baltische Zielen en De Kozakkentuin.

Bekijk Facebook event

Lidewijde Paris geeft om 19:30 uur een korte inleiding over de schrijver. Lidewijde Paris was o.a. boekverkoper, journalist, copywriter, redacteur en uitgever. Zij doceert, interviewt schrijvers en is oprichter van De Leesambassade. Onlangs verscheen haar boek 'Hoe lees ik?'. De inleiding is gratis toegankelijk.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Ik ben gek op Sjostakovitsj, en heel benieuwd naar de Koerdisch-Nederlandse componist Hawar Tawfiq. Een avond die een hoogst actuele thematiek verbeeldt in klank en woord.

Wim Vringer - directeur Muziekgebouw Eindhoven
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie