za 15 dec ’18 20:15 uur

Jan Terlouw & Leonard Ensemble

Pauline Terlouw, viool
Carla Schrijner, cello
Jan Willem Nelleke, piano

za 15 dec ’18
20:15 uur
  • za 15 dec ’18
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

‘Wijnand de Reuver was niet gelukkig. Dat was vreemd…’. “Wankele Wereld” werd geschreven door Jan Terlouw, auteur en D66-coryfee. Hoofdpersoon is Wijnand, een geslaagd mens die echter steeds ongelukkiger wordt.

Het achterliggende thema is het consumptieve gedrag van de mens, dat een gevaar vormt voor de aarde en voor onszelf. Terlouw liet zich voor zijn verhaal inspireren door de Suite Angel van Astor Piazzolla waarbij de muzikale verhaallijn parallel loopt aan de verandering die Wijnand ondergaat. Jan Terlouw deelt het podium met het Leonard Ensemble dat zijn naam ontleent aan de in 2016 overleden pianist van het Orion Ensemble, Leonard Leutscher. Wankele Wereld werd muzikaal vormgegeven door Leonard Leutscher en Terlouw’s dochter Pauline Terlouw.

Bekijk Facebook event

Lidewijde Paris geeft om 19:30 uur een korte inleiding over de schrijver. Lidewijde Paris was o.a. boekverkoper, journalist, copywriter, redacteur en uitgever. Zij doceert, interviewt schrijvers en is oprichter van De Leesambassade. Onlangs verscheen haar boek 'Hoe lees ik?'. De inleiding is gratis toegankelijk.

 Lidewijde Paris geeft om 19:30 uur een gratis inleiding over de schrijver.

Dit is een concert zonder op pauze. Het 'pauzedrankje' kunt u voor of na het concert nuttigen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie