Jeroen Poortvliet
do 1 nov ’18 20:15 uur
Reich

Petra Stienen & Ragazze Kwartet

Reich - Different trains
Reich - 9/11

do 1 nov ’18
20:15 uur
  • do 1 nov ’18
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Cultuur in tijden van conflict
‘Cultuur geeft mensen perspectief, omdat ze erdoor beseffen dat ze mens zijn.’ Aldus Petra Stienen. Zij is arabist, zelfstandig adviseur en Eerste Kamerlid voor D’66. Al jaren zet zij cultuurprojecten op in conflictgebieden in het Midden-Oosten. Met die zogeheten Action for Hope voegt zij de daad bij het woord. Niet om mensen te troosten, maar om ze hun eigenwaarde terug te geven. Vanavond vertelt ze erover in Cultuur in tijden van conflict.

Het verhaal van Petra Stienen wordt kracht bijgezet door de vrouwen van het Ragazze Quartet. Dit klassieke strijkkwartet verkent graag grenzen in samenwerkingen met kunstenaars en theatermakers. Zij spelen strijkkwartetten van minimal-music held Steve Reich, waarin gesproken tekstfragmenten klinken. De stemmen van ooggetuigen van WO II en 9/11 kruipen onder de huid. Wie zijn, te midden van puin en geweld, de individuele betrokkenen?


Bekijk Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Denkers uit wetenschap, literatuur of kunst snijden actuele onderwerpen aan, musici en ensembles kleuren dat betoog met recente muziek.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie