Dana van Leeuwen
Bach

Brandenburgse Concerten

Nederlandse Bachvereniging

Shunske Sato, muzikale leiding

Bach - Brandenburgs Concert nr. 6
Erlebach - Delen uit Sonate in F nr.6
Bach - Brandenburgs Concert nr. 1
Bach - Brandenburgs Concert nr. 2
Buffardin - Andante uit Concert in e
Bach - Brandenburgs Concert nr. 5

vr 5 okt ’18
20:15 uur
  • vr 5 okt ’18
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De Nederlandse Bachvereniging staat onder leiding van zijn nieuwe artistiek leider Shunske Sato. Na jarenlang het boegbeeld te zijn geweest nam Jos van Veldhoven afscheid van ‘zijn’ Nederlandse Bachvereniging. Vaarwel… Maar de Japanse Shunske Sato is een waardige opvolger.

Net als Bach zelf, staat Shunske als dirigent niet voor het orkest, maar leidt hij zijn musici van binnenuit terwijl hij viool speelt. Sato geldt als een van de beste barokviolisten van zijn generatie. Zijn fantasievolle spel blinkt uit door virtuositeit en durf. De Brandenburgse concerten, waarin allerlei instrumentencombinaties aan bod komen, zijn een hoogtepunt in Bach’s wereldlijke muziek. Spannend, Sato zijn nieuwe visie op Bach! De Brandenburgse concerten zijn niet gek als ‘debuut’. Bach schreef ze ooit bij wijze van sollicitatiebrief (!) voor een nieuwe muzikale functie. Aangenomen werd hij niet; onsterfelijk bleek deze sprankelende muziek wel.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie