Matthias Knoch
Schütz, Schein, Bach & Brahms

Thomanerchor Leipzig & leden van het Gewandhausorchester

Schütz - Der 98. Psalm Singet dem Herrn ein neues Lied
Schein - Was betrübst du dich, meine Seele
Bach - Der Geist hilft unser Schwachheit auf BWV226
Bach - Komm, Jesu, komm BWV229
Brahms - Fest- und Gedenksprüche
Bach - Fürchte dich nicht, ich bin bei dir BWV228
Bach - Singet dem Herrn ein neues Lied BWV225 

wo 31 okt ’18
20:15 uur
  • wo 31 okt ’18
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Thomanerchor Leipzig
Gewandhausorchester Leipzig
Thomaskantor Gotthold Schwartz (dirigent)
Thomasorganist Ullrich Böhme

De geschiedenis van het Thomanerchor begon ruim 800 jaar geleden toen het werd opgericht door keizer Otto IV. Bach zelf heeft het jarenlang geleid. Tegenwoordig treedt het over de hele wereld op. Bach op z’n allerbachst!

Elke vrijdag, zaterdag en zondag treedt de trots van Leipzig, het Thomanerchor, op voor de stedelingen. Ruim tweeduizend man komt er dan altijd luisteren. Met motetten van Johann Sebastian Bach, Leipzigs beroemdste burger ooit. Het is traditie. 


Bekijk Facebook event 


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Dit koor heeft een traditie van 800 jaar. Zij staan zó dicht bij de bron. Bach zelf heeft er nog voor gestaan. Een concert dat ik niet wil missen.

Wim Vringer - directeur Muziekgebouw Eindhoven
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie