Foppe Schut
zo 20 jan ’19 14:15 uur
Schnittke

Nederlands Kamerkoor

Duister Rusland

Peter Dijkstra, dirigent
Daniil Sayapin, voorzanger/solist

Anoniem Russisch Requiem - Grote Panikhada
Schnittke - Concert voor koor

zo 20 jan ’19
14:15 uur
  • zo 20 jan ’19
    14:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Het Nederlands Kamerkoor luidt het nieuwe jaar in met een spectaculair a cappella programma. De Rus Daniil Sayapin, zanger en onderzoeker, ontdekte uniek notenmateriaal in Russische kloosters en archieven. Stukken in de voor Westerse oren bevreemdende Strochnoe-traditie, met verbluffende harmonieën. Met Sayapin als voorzanger reconstrueert het Nederlands Kamerkoor een 17e eeuws requiem uit deze prachtige​ ​muziekverzameling.

Het Concert voor Koor van Alfred Schnittke is een toegankelijk en aangrijpend werk dat steunt op de traditie van het concert voor koor, zoals dat in diezelfde 17e eeuw in Rusland werd ontwikkeld voor de liturgische dienst. Duistere Russische klanken uit een rijkmuziekverleden.

Voorafgaand aan dit concert is er een voorprogramma door het Eindhovens Kamerkoor o.l.v. Rienk Bakker, aanvang 13:45 uur.


Bekijk Facebook event


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Nederlands Kamerkoor
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie