Frank Muller
wo 3 apr ’19 20:15 uur
Vigh

Pim van Lommel & Black Pencil & Nationaal Vrouwen Jeugdkoor

wo 3 apr ’19
20:15 uur
  • wo 3 apr ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Al decennialang doet cardioloog Pim van Lommel onderzoek naar bijna-doodervaringen. Zijn conclusie: ons bewustzijn valt niet samen met onze hersenen. Maar hoe zit het dan wel? En wat zegt dat over wat er na de dood is? Van Lommels boek Eindeloos bewustzijn, uit 2007, werd een bestseller. Vandaag vertelt hij erover, maar ook over zijn ontdekkingen sindsdien. 

Zijn verhaal wordt omlijst met muziek door het virtuoze Ensemble Black Pencil en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor. Zij brengen een spannende mix van hedendaagse en oude muziek. Nieuw werk van componist Peter Vigh met uitgangspunt: 'totaliter aliter'.

In Totaliter Aliter maken Ensemble Black Pencil en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor een retourtje naar het hiernamaals. De gelijknamige wereldpremière van Peter Vigh, visioenen van Hildegard von Bingen en de Cantigas de Santa Maria staan op hun tickets.

Visioenen van het hiernamaals zijn eeuwenoud. Zo ook bijna-dood-ervaringen, die vandaag de dag nog vaak worden meegemaakt. Ze doen vaak denken aan dubieuze verslagen van mensen die de dood even hebben kunnen aanschouwen. Cardioloog Pim van Lommel nam de bijna-dood-ervaringen serieus en verzamelde talloze casussen om inzicht te geven in dit mysterieuze gegeven. Zijn boek Eindeloos Bewustzijn is inmiddels een bestseller en zijn onderzoek dat in The Lancet verscheen werd wereldwijd opgepikt.

Componist Peter Vigh laat zich in zijn nieuwe compositie ‘Totaliter Aliter’ inspireren door verslagen van bijna-dood-ervaringen en het boek ‘Eindeloos Bewustzijn’ van Pim van Lommel. In de combinatie van de mysterieuze, kleurrijke bezetting van ensemble Black Pencil (blokfluit/panfluit/altviool/accordeon/slagwerk) en de jonge stemmen van het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor zag hij de ideale bezetting om de sluier op te lichten van het hiernamaals.

Totaliter Aliter is een reis door een universum dat totaal anders is, waar ruimte en tijd andere dimensies aannemen. Flarden van ervaringen, de donkere tunnel met licht aan het einde, het felle witte licht, zweven boven je eigen lichaam en ook de angstwekkende fases uit een bijna-dood-ervaring schieten voorbij in dit gloednieuwe werk.

Bekijk Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie