Maria Stijger
zo 7 okt ’18 10:00 uur

Hello Cello!

Gratis toegankelijke, muzikale dag voor jong en oud
zo 7 okt ’18
10:00 uur
  • zo 7 okt ’18
    10:00 uur
    Zalen en foyers
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Zondag 7 oktober staat Muziekgebouw Eindhoven geheel in het teken van de Hello Cello Dag in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam, Centrum voor de Kunsten Eindhoven, philharmonie zuidnederland en de Academy of Music and Performing Arts Tilburg.

Tijdens deze speciale dag zullen jonge cellisten en andere muziekliefhebbers genieten van Bach & Breakfast, een try-out van de familievoorstelling Cellokrijgers (6+) van Cello Octet Amsterdam, masterclasses en concerten van onder andere het Hello Cello! Orkest. Een muzikale dag voor jong en oud, waarin de cello centraal staat.


Programma

Bach & Breakfast
1
0.00 -11.30

Wie kent ze niet, de cellosuites van Bach? Een mooiere manier om de Hello Cello dag te beginnen is er bijna niet. De dag begint al om 10.00 met de breakfast waarna u om 10.30 kan genieten van Bach! Jonas Seeberg, cellist bij philharmonie zuidnederland, verdiepte zich jaren in de cellosuites van Bach. Zijn zoektocht naar hoe Bach zijn suites heeft bedoeld beschreef hij in een boek. Deze specialist laat niet alleen twee suites uit horen tijdens het concert, maar geeft ook uitleg op een toegankelijke manier. Reserveer hier je gratis ticket.


Cello & Piano
11.30 -12.30

Monique Heidema en André Telderman spelen Beethoven, Chopin Grieg en Gliere. Monique Heidema is als hoofdvakdocent cello aan fontys AMPA Tilburg zeker geen onbekende in de cellowereld. Ze heeft deel uitgemaakt van het Cello8tet Amsterdam, een pianokwintet en het Doelenensemble, een ensemble dat zich toelegt op het uitvoeren van hedendaagse klassieke muziek. Ook heeft ze jarenlang in het Rotterdams Philharmonisch Orkest gespeeld en heeft ze meerdere keren met verschillende orkesten gesoleerd. Momenteel vormt ze samen met André Telderman een cello-pianoduo waarmee ze tijdens de hello
cello dag weer van zich laten horen.


Docentenlunch
12.30-13.00

Schrijf je in via hellocello@muziekgebouweindhoven.nl wanneer je cellodocent bent, geef aan bij welke instelling je werkt met telefoonnummer.

 

Workshop 'Cello en beeldend'
12.00-13.00

Cellodocent van het CKE John vd Beemt komt de workshop: 'Cello en beeldend' verzorgen. Een combinatie van cellomuziek samen met een beeldende workshop. Deelnemen aan de workshop? Schrijf je dan in via hellocello@muziekgebouweindhoven.nl.
 

 
Masterclass van Monique Heidema
13.00-14.30

Speel je cello en zou je graag door de hoofd vakdocent van Tilburg AMPA (conservatorium) openbaar les willen krijgen? Schrijf je in via hellocello@muziekgebouweindhoven.nl en geef aan hoeveel jaar ervaring op cello je hebt, eventuele diploma's, leeftijd, telefoonnummer en wat je zou willen leren bij de masterclass.Try-out: Cellokrijgers (6+)
14.30-15.30

Een drieluik over stoer doen, winnen en verliezen, kwetsbaar zijn en de kracht van muziek. Een choreografisch concert met fysieke en hartstochtelijke muziek van Béla Bartók, Giovanni Sollima en Philip Glass, gespeeld door de vrolijke bende Cello Octet Amsterdam. Reserveer hier gratis tickets.


Concert Hello Cello orkest & Arthema Quartet
15.30-16.30

Nog meer cello? Dan kan je hier je geluk niet op met 30 cellisten op het podium! Het Hello Cello orkest neemt namelijk plaats op het podium van de Grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven georganiseerd vanuit Cello Biënnale Amsterdam. Hierna zal het Arthema Quartet het overnemen en fragmenten uit de film Harry Potter laten horen.

 

Naderhand is er tijd om even lekker na te praten onder het genot van een lekker drankje in onze foyers.
 

Bekijk het Facebook event van de Hello Cello dag.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie