De Morales

Cinquecento

De Morales - Missa pro defunctis
Gregoriaans / De Morales - Lamentabatur Jakob
Psalm 94 Venite, Exultemus Domine
De Thurnhout - Je prens en gré la dure mort
Gregoriaanse gezangen

wo 13 feb ’19
20:15 uur
  • wo 13 feb ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Verweven met motetten van Morales en een chanson, ontvouwen vijf mannenstemmen een reis van ingetogen Gregoriaans naar uitbundige meerstemmigheid. Een zielentocht van vrees naar verlossing.

Zó’n kracht had de meesterlijk gevlochten en uiterst expressieve polyfone muziek uit de Lage Landen, dat zelfs het verre Spanje erdoor werd beïnvloed. Eén van de meest uitgevoerde 16e-eeuwse requiems is dat van Cristóbal de Morales, geboren in Sevilla en onder meer actief in de pauselijke kapel te Rome. 

Bekijk Facebook event

 Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie