bas losekoot
za 23 feb ’19 20:15 uur

Tania Kross

Tania Kross zingt Carmen

Tania Kross, mezzo-sopraan
Francis van Broekhuizen, sopraan
Charles Hens, tenor
Carlos Denia, flamenco zang

za 23 feb ’19
20:15 uur
  • za 23 feb ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Mezzosopraan Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera Carmen, speciaal voor haar herschreven door Thijs Borsten.  

De componist combineert in zijn arrangementen de zeer bekende, nog altijd schitterende muziek van George Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje.. Zo ontstaat een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is. Een ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.

Een paar publieksreacties:
Willem: “Onze ervaring is gewoon geweldig. Het is een manier om je kennis te laten maken met klassieke muziek en leuk dat de flamenco hierin verweven wordt. Door de inleiding begin je al met een glimlach aan het stuk. We gaan in februari voor de derde keer. Het verveelt niet.”

Mike: “Het is heel toegankelijk voor iemand die niet veel met klassiek heeft. Vooral de humor erin, maakt het wat luchtiger. Door deze wat minder serieuze operaversie, zou ik ook de volledige versie wel willen zien. Het is een echte aanrader. Tania weet bepaalde snaren te raken, dat is heel bijzonder.”


Bekijk Facebook event

Sopraan Francis van Broekhuizen geeft een inleiding bij dit concert in de foyer op de 2e etage. De toegang is gratis, aanvang 19:30.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie