Marco Borggreve
Virtuoso!

Maarten Engeltjes

Maarten Engeltjes, countertenor
PRJCT Amsterdam, barokensemble

Asako Ueda, theorbe
Robert Smith cello/viola da gamba
Alon Portal, contrabas
Edoardo Valorz, klavecimbel

Werken van Vivaldi, Monteverdi, Corelli, Cavalli en Kapsberger

zo 24 mrt ’19
14:15 uur
  • zo 24 mrt ’19
    14:15 uur
    Kleine Zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Lovend waren de kritieken toen in 2010 de debuut-cd van Maarten Engeltjes verscheen. De liederen van Dowland en Purcell stonden maandenlang in de klassieke top-10. De eerste cd-opname van Engeltjes en PRJCT Amsterdam, Forgotten Arias van Bach, verschijnt deze maand bij Sony Classical. Opnames voor een volgende cd staan gepland voor eind 2019.


Countertenor Maarten Engeltjes zingt in dit programma o.a. een aantal wereldse cantates van Antonio Vivaldi (1678-1741). Elk stuk is bijna een opera op zich. De cantates hebben pastorale teksten en gaan vaak over liefdesproblemen. Een groot contrast met Vivaldi’s meestal zo kenmerkende opgewektheid. Vivaldi’s cantates beleven de laatste jaren een revival.


Virtuoso!

Nu richt één van ’s werelds meest gevraagde countertenors zich tot de Italiaanse Renaissance samen met barokensemble PRJCT Amsterdam. Met Monteverdi wanen we ons in het vroeg 17e-eeuwse Venetië en de San Marco, en Vivaldi schreef echt zoveel méér dan de Vier jaargetijden; bereikte hij in zijn vocale muziek soms zijn top?

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 24 februari 2019, maar is wegens ziekte verzet naar deze nieuwe datum. Kaarten die zijn aangeschaft voor het concert van Maarten Engeltjes op 24 februari 2019 zijn gewoon geldig op deze nieuwe datum (24 maart 2019).


Bekijk Facebook event

Onderdeel van:
Zalig op zondag

Bij dit concert krijgt u een heerlijk stuk appeltaart, voor of na het concert bent u welkom in de foyer. Bij aankoop van deze serie krijgt u een Channel Classics-cd gratis!

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie