Monteverdi, Caccini & Vivaldi

Maarten Engeltjes

Maarten Engeltjes, countertenor
Israel Golani, theorbe
Robert Smith cello/viola da gamba
Alon Portal, contrabas
Guillermo Brachetta, klavecimbel

Werken van Monteverdi, Caccini en Vivaldi

zo 24
februari

Lovend waren de kritieken toen in 2010 de debuut-cd van Maarten Engeltjes verscheen. De liederen van Dowland en Purcell stonden maandenlang in de klassieke top-10.

Onderdeel van:
Zalig op zondag

Nu richt één van ’s werelds meest gevraagde countertenors zich tot de Italiaanse Renaissance. Met Monteverdi wanen we ons in het vroeg 17e-eeuwse Venetië en de San Marco, met Caccini betreden we het Florence van de Medici’s en Michelangelo. En Vivaldi schreef echt zoveel méér dan de Vier jaargetijden; bereikte hij in zijn vocale muziek soms zijn top?

Bekijk Facebook event

Bij dit concert krijgt u een heerlijk stuk appeltaart, voor of na het concert bent u welkom in de foyer.
Bij aankoop van deze serie krijgt u een Channel Classics-cd gratis!

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten