zo 31 mrt ’19 12:00 uur
Liederlijkheid als amoureus oorkussen

Johannette Zomer

Johannette Zomer, sopraan
Peter Verduyn Lunel, fluit
Reinild Mees, piano

G.F. Handel - ‘Neun Deutsche Arien’
Meine Seele hört im Sehen
Süsse Stille, sanfte Quelle

A.Vivaldi -‘Orlando furioso’ RV 728
Aria van Ruggiero: Sol da te


J.S.Bach - ‘Notenbuchlein für Anna Magdalena Bach’

Menuet BWV 114 piano solo
Schlummert Ein – tutti
Preludium fluit solo
Aria di Giovannini

Jan Brandts-Buys  -  2 Liederen uit Opus 2
Ich fühle deinen Odem
Vom Vergessen


Georges Enesco - Cantabile et presto

Willem Pijper - La Maumariée
Un soir me promenant
Mon père me marie


Jan Brandts-Buys - Opus 20 Nachtruf
Abendständchen
Brautfahrt 

zo 31 mrt ’19
12:00 uur
  • zo 31 mrt ’19
    12:00 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Meer dan twintig jaar zingt Johannette Zomer al op het hoogste niveau, maar van vermoeidheid of verzadiging geen spoor. Haar sopraan is nog altijd ‘glockenrein’ (Leipziger Volkszeitung) en haar passie is nog lang niet gedoofd. Haar streven: een doorgeefluik zijn tussen de wonderlijke wereld van de muziek en het publiek in de zaal.

Johannette Zomer zingt inmiddels ruim twintig jaar op topniveau. Opera, oratorium, kamermuziek, lied: in elk genre weet ze te excelleren. Daarbij brengt ze ieder jaar wel minstens één cd uit. Gaat het nooit vervelen? “Dat is het verbazingwekkende: het komt nog steeds erg weinig voor dat ik denk: nu is het echt werk. Dat is volgens mij ook de sleutel om het zo lang vol te houden. Want op het moment dat je het als werk gaat beleven, heeft dat zijn weerslag op hoe je het doet, hoe je de muziek brengt.”

 
Johannette raakt ook niet uitgekeken op stukken die ze vaak heeft uitgevoerd. “Ik kan voor de vijfhonderdste keer Bachs ‘Aus Liebe’ zingen, maar nog steeds geïnspireerd worden. Door de tekst, maar vooral ook door de emotie erachter. Elke keer kan ik die emoties weer oproepen, juist omdat het gaat om emoties van alledag. In ieder concert zoek ik naar dat genot, het genot om een intermediair te zijn en de gevoelens uit de muziek door te geven aan het publiek.”

Bij dit concert krijgt u een heerlijk stuk appeltaart, voor of na het concert bent u welkom in de foyer. Bij aankoop van deze serie krijgt u een channel classics-cd gratis!


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie