zo 9 dec ’18 15:30 uur
Brahms, Janácek & Rachmaninov

Koningin Elisabeth Wedstrijd 2017

Victor Julien-Laferrière & Guillaume Bellom

Victor Julien-Laferrière, cello
Guillaume Bellom, piano

Brahms - Cello Sonata No. 1
Janácek - Pohádka
Rachmaninov - Cello Sonata

zo 9 dec ’18
15:30 uur
  • zo 9 dec ’18
    15:30 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Met verve won Victor Julien-Laferrière in 2017 het vermaarde Koningin Elisabeth Concours. De cd die hij maakte met werken van o.a. Brahms en Debussy won de Diapason d’Or in 2017 en was Editor’s Choice van France Musique.

Guillaume Bellom, één van de rijzende sterren onder de Franse pianisten, combineerde viool en pianostudies aan het conservatorium van Besançon en het CNSM in Parijs. In 2015 was hij finalist tijdens de Clara Haskil wedstrijd, en won hij de “Modern Times” prijs, dit voor de beste interpretatie van hedendaagse werken. In datzelfde jaar won hij de eerste prijs tijdens het Concours Internationale d’Épinal maar het grote publiek leerde hem kennen tijdens de uitreiking van de “Victoires de la Musique 2017”, waar hij genomineerd werd in de categorie "révélation soliste instrumental” .


‘Wees maar blij’, was Brahms’ antwoord toen hij in 1865 met een cellist zijn kersverse Cellosonate nr. 1 doorspeelde en de man klaagde dat Brahms zo hard speelde dat hij zichzelf niet meer hoorde. Zulks zal vanavond zeker niet gebeuren.

Bekijk Facebook event

Guillaume Bellom
Schreyer

Bij dit concert krijgt u een heerlijk kaasplankje en een lekker glaasje wijn, voor of na het concert bent u welkom in de foyer.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie