Fotograaf: Merlijn Doomernik

Jazz Orchestra of the Concertgebouw invites Fuse


do 28 mrt ’19
20:15 uur
  • do 28 mrt ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

De spannende combinatie tussen het hout en de snaren van FUSE en de blaaskracht van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw resulteert in een verrassend programma met werk van uiteenlopende componisten als Béla Bartók, Brad Mehldau, Michel Petrucciani en eigen werk van beide formaties.

Fuse (oa bekend als huisband Podium Witteman) staat erom bekend de muzikale invloeden van de zes groepsleden te combineren tot een eigenwijze mix van klassiek, jazz, volksmuziek en improvisatie, in een ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie. Voor hun album Studio werd Fuse in 2017 genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs en opvolger Studio 2 verscheen in december.

Het prestigieuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit zeventien jazzmusici van wereldklasse, met zowel (inter-)nationale topsolisten als jong Nederlands talent. Het presenteert een ongekend breed repertoire: van traditionele jazz tot hedendaagse muziek en soul. Hun nieuwe album Crossroads bevat muziek die dóór leden van het jazzorchestra is geschreven en wordt met veel lof ontvangen.


Bekijk Facebook eventOm de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

De beste big band van Europa' vs een enerverend topensemble!


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie