zo 26 mei ’19 12:00 uur
Schubert

Storioni op zondag

Wouter Vossen & Quirine Scheffers, viool
Amihai Grosz, altviool
Marc Vossen, cello
Ying Lai Green, contrabas
Annelien van Wauwe, klarinet
Bram van Sambeek, fagot
Hervé Joulain, hoorn

Schubert - Octet voor klarinet, fagot hoorn en strijkers

zo 26 mei ’19
12:00 uur
  • zo 26 mei ’19
    12:00 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Jaarlijks het kloppend hart van het Storioni Festival. Alsof het vanmiddag om een minifestival gaat, klinkt één van de pronkstukken van het kamermuziekrepertoire: Schuberts zeer ‘spielerische’ Octet. Nu ja, kamermuziek: bijna een symfonie is het. Het behoeft maar liefst acht musici.

‘Im Wienerwald’
Met weemoed tussen de noten nemen we alweer bijna afscheid van het festival. Schuberts Octet is één van zijn uitbundigste werken maar bevat ook een aantal smartelijke passages. Voorlopig genieten we echter nog even van de acht musici die hier voor deze prachtige partituur bijeen zijn. Fonteinen van de klarinet, oprijzend temidden van de stevige straatstenen van de contrabas. Echt ‘spielerische’ muziek. Schubert schreef het Octet als een soort opmaat tot een grote symfonie. Is dit alweer een opmaat tot een nieuwe, 2020-editie van het festival? Met daarin dan misschien ook weer de nieuwkomers van dit jaar, violist Quirine Scheffers uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Amihai Grosz, aanvoeder van de altviolen van de Berliner Philharmoniker?


Bekijk Facebook event

Bij dit concert krijgt u een heerlijke lekkernij voor of na het concert bent u welkom in de foyer.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie