Slagwerkconcours

TROMP Opening Night

Marching & Breakin'

Martin Grubinger
Dominique Vleeshouwers
Emil Kuyumcuyan
Andrey Doynikov
Rachel Zhang
Harmonie St. Michaël van Thorn
The Ruggeds

vr 9 nov ’18
20:15 uur
  • vr 9 nov ’18
    20:15 uur
    Grote zaal
    Geweest

Eén avond die de brug tussen klassieke muziek en urban straatcultuur slaat. In de Opening Night van het internationale TROMP slagwerkconcours en -festival in Eindhoven, werken de Nederlandse percussievirtuoos Dominique Vleeshouwers en de toonaangevende Oostenrijkse slagwerksolist Martin Grubinger samen met Eindhoven's breakdancegroep The Ruggeds en Harmonie St. Michaël van Thorn, winnaar van het Europees Kampioenschap voor blazersorkesten. Samen maken ze breakdance tot ballet, toveren ze een traditionele Nederlandse harmonie om tot een hiphoporkest en laten ze intiem klassieke slagwerk geleidelijk transformeren tot energieke beats die de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven vullen.

Martin Grubinger is een waar fenomeen, hij waagt zich net zo gemakkelijk aan Gregoriaans repertoire als een grote show in het Eurovisie Songfestival of een marathonconcert waarin hij zich ruim vier uur lang beweegt tussen 200 instrumenten. Hij is een van de prominente gasten deze TROMP-editie, zowel in de vakjury van het concours als in het festival waar hij het podium met een rijzende ster van eigen bodem deelt: sinds Dominique Vleeshouwers in 2014 alle grote prijzen in het TROMP concours in de wacht sleepte, neemt zijn internationale carrière een vogelvlucht.


Het programma varieert van werken van ondermeer Steve Reich, JacobTV en Chopin tot slagwerkimprovisaties, marsen en een 'dance battle'.


Gratis naar de TROMP 2018 Finale
Wanneer u een ticket koopt voor één of meer concerten tijdens TROMP, heten we u graag van harte welkom bij de Finale op zondag 18 november in de Grote Zaal. Bestel dit concert er gratis bij.


TROMP Percussion Eindhoven: ontdek de internationale slagwerktop!

Eens per twee jaar komen de grootste slagwerktalenten uit de hele wereld naar Muziekgebouw Eindhoven voor de TROMP International Percussion Competition. Dit is het enige tweejaarlijkse concours voor soloslagwerk ter wereld. TROMP festival presenteert gelijktijdig slagwerk in al zijn facetten met jong talent naast de grootste namen in bijzondere bezettingen en cross-overs, van klassiek tot dance en popmuziek.


Bekijk Facebook event


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Martin Grubinger
Felix Broede

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie