Juri Hiensch
Sjostakovitsj

Maestro Jules Onthult

Meesterwerken uitgelegd: Sjostakovitsj Symfonie nr.7

Maestro Jules van Hessen, dirigent
Philips Symfonie Orkest

vr 31 mei ’19
20:15 uur
  • vr 31 mei ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Voor iedereen die wel eens wil weten hoe het borrelde in het hoofd van een beroemde componist, en voor iedereen die wil mee maken hoe een dirigent met zijn orkest een partituur in muziek omzet. Voor de pauze onthult Maestro Jules van Hessen op geheel eigen wijze de geheimen achter het meesterwerk. Na de pauze hoort u het complete stuk.

Sjostakovitsj’ Zevende symfonie ging in 1942 in première in Leningrad. Het Philharmonisch Orkest was geëvacueerd. Een bijeengeraapt orkest met musici die waren teruggeroepen van het front moest de klus klaren. Ze waren uitgemergeld. Maestro Jules en het Philips Symfonie Orkest laten horen hoe Sjostakovitsj componeerde onder het schrikbewind van Stalin. Aangrijpende muziek vol dubbelzinnigheden.

Bekijk Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie