Claudia Hansen

TROMP lunchpauzeconcert

compositie- en slagwerkstudenten Nederlandse conservatoria


do 15 nov ’18
12:30 uur
  • do 15 nov ’18
    12:30 uur
    Kleine Zaal
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

TROMP Percussion Eindhoven: ontdek de internationale slagwerktop!
Eens per twee jaar komen de grootste slagwerktalenten uit de hele wereld naar Muziekgebouw Eindhoven voor de TROMP International Percussion Competition. Dit is het enige tweejaarlijkse concours voor soloslagwerk ter wereld. TROMP festival presenteert gelijktijdig slagwerk in al zijn facetten met jong talent naast de grootste namen in bijzondere bezettingen en cross-overs, van klassiek tot dance en popmuziek. 

Componeren voor slagwerk is – wat je noemt – een vak apart. Jonge componisten die studeren aan Nederlandse conservatoria gaan de uitdaging aan en schrijven nieuw werk voor percussie. Alle inzendingen worden tijdens TROMP uitgevoerd door medestudenten. Een vakjury van deskundigen kiest na het concert de winnaar van de TROMP compositieprijs. Wat je noemt ultiem aanwezig zijn aan het front van de nieuwe muziek.


TROMP Percussion

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie