Aaron van Valen

Diamanda Dramm

Club Cross-linx
do 29 nov ’18
20:15 uur
  • do 29 nov ’18
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Op haar vierde was haar eerste viooltje haar liefste speelgoed, eindeloos speelde zij klankspelletjes… In Violin Spaces gaat violiste Diamanda Dramm opnieuw op ontdekkingsreis naar alle mogelijkheden van haar instrument. Ze zoekt grenzen op, waarbij ‘de vioolklank met zorg wordt opengevouwen en opnieuw in elkaar gezet’.

In samenwerking met Garth Knox, voormalig altviolist van het legendarische Arditti Quartet, kwam ze tot een reeks fascinerende composities waarin zo ongeveer alles wat je op een viool kan doen aan bod komt, behalve het conventionele klassieke strijken. ‘Zo kwam ik terug bij mijn favoriete speelgoed…’ Diamanda presenteert Violin Spaces op geheel eigen wijze als theatraal concert.
Bekijk Facebook event


Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Diamanda Dramm
Aaron van Valen

Persquotes over enkele stukken uit Violin Spaces.

NRC :
"Ergens daartussen zorgde Diamanda Dramm voor een hoogtepunt met een deel uit de Violin Spaces die Garth Kox voor haar componeerde en waarmee ze dit najaar op tournee gaat: een Ierse folk-dans die mysterieus door een aura van flageoletten schemerde."
 

Dagblad van het Noorden :
"Dramm speelde enkele delen uit de Violin Spaces, die later dit jaar op CD verschijnen, en die klonken even virtuoos als vrolijk muzikaal, met veel knipogen naar de volksmuziek. Met speels gemak, alsof het vanzelfsprekend was, streek en plukte de violiste de meest fantastische geluiden uit haar instrument."

Programma

 Violin Spaces

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie