Beethoven & Mendelssohn

Sneak Preview

Storioni Festival

Storioni Trio
Finghin Collins, piano

Beethoven -  Sonate voor cello & piano nr. 2 in G op. 5
Mendelssohn - Piano trio no 1 in d opus 49

do 23 mei ’19
12:30 uur
  • do 23 mei ’19
    12:30 uur
    Kleine Zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

De aftrap van het festival, een pracht van een opmaat… Met de drie Storioni’s zelf in Mendelssohns schitterende Eerste pianotrio, dat Schumann ooit de uitspraak ontlokte: ‘Mendelssohn is de Mozart van de 19e eeuw’. Ongelooflijk hoe hier klassiek evenwicht en romantische expressie samengaan.

Vanmiddag óók een cellosonate van de jonge Beethoven, met de eveneens jonge pianist Finghin Collins aan de piano. Over deze Ier schreef The Bournemouth Echo: ‘Het was duidelijk dat hier iets bijzonders stond te gebeuren. Het was alsof hij zelf Beethovens muziek werd met zijn hypnotiserende spel.’ Marc ‘Storioni’ Vossen neemt de cello ter hand. Dit was, in 1796, één van de allereerste echte cello-piano sonates ooit.


Kaarten voor de lunchpauzeconcerten kosten €8,- en kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert.


Bekijk Facebook event

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie