Tom Doms

Storioni Nacht

Gürzenich Chamber Orchestra o.l.v. Daniel Raiskin
Ronald Brautigam, piano
Storioni Trio
Amihai Grosz, altviool
Finghin Collins, piano
Hervé Joulain, hoorn

Mozart - Pianoconcert nr. 12 in A KV414 
Aho - Tripleconcert
Mahler - Pianokwartet
Tchaikovsky - Souvenir de Florence

za 25 mei ’19
20:15 uur
  • za 25 mei ’19
    20:15 uur - 23:30 uur
    Zalen en foyers
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

Een grootse avond in de Grote Zaal, zoals bekend en geliefd van de Storioni Nacht.

Gaat het om tripelconcerten, dan heeft het Storioni Trio een naam hoog te houden. Elk jaar geeft het een nieuwe componist de opdracht voor zo’n werk met drie solisten in de hoofdrol. Dat leverde al een klinkende reeks partituren op, waar zich nu die van de gelauwerde Fin Kalevi Aho bijvoegt. Meesterpianist Ronald Brautigam soleert in een Mozartconcert.

 

Sinds jaar en dag doet hij mee! Elke editie erbij, de Franse hoornist Hervé Joulain, geliefd bij zijn medemusici en het publiek dat in de wandelgangen graag even een praatje met ‘m maakt. Nu in de solorol. Met het hoornconcert van de Rus Valeri Kikta, door Sjostakovitsj hoog geschat. Debussy verbeeldt op zijn ‘vrolijke eiland’ de mooie dingen van het leven.

 

‘Aan dit land dank ik de gelukkigste maanden van mijn leven.’ Een blije Tsjaikovski, die in 1890 in Florence zit en zich vergaapt aan Dom, Ponte Vecchio en Piazza della Signoria. Hij wil het nooit meer kwijt en schrijft daarom zijn kleurige sextet Souvenir de Florence. Voor Mahlers weemoedige pianokwartet bevindt zich tussen het Storioni Trio de altviool-aanvoerder van de Berliner Philharmoniker.


Bekijk Facebook event

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie