Openingsconcert

Storioni Festival

Storioni Trio
Niek Baar, viool
Amihai Grosz & Lilli Maijala, altviool
Eline Hensels, cello
Juliette Hurel, fluit
Annelien van Wauwe, klarinet
Bram van Sambeek, fagot
Hervé Joulain, hoorn
Liesbeth Vreeburg, harp
Finghin Collins, piano


Barriere - Sonate voor twee cello’s nr. 10 in G
Mozart - Kwintet voor piano & blazers in Es KV452
Ravel -  Introduction et Allegro
Piazzolla - Primavera Portena
Aho -  Fagotsolo V
Dvorak - Pianokwintet

do 23 mei ’19
20:15 uur

Echt een hele stoet musici tijdens deze openingsavond! Met Storioni-coryfeeën als de hoornist Hervé Joulain en de fagottist Bram van Sambeek die zich laten horen in het Kwintet voor piano en blazers van Mozart. Mozart vond dit zelf ‘mijn beste werk’ – wat iets zeggen wil… Van Sambeek speelt ook een speciaal werk voor fagotsolo van de Finse festivalcompnist Kalevi Aho.


Daarna is het de beurt aan een instrument dat tijdens een Storioni Festival nog niet zo in de schijnwerpers stond: de harp. Ravels impressionistische Introduction et Allegro is een meesterwerk van sfeer. Dat de drie Storioni-heren de muziek van Astor Piazzolla een warm hart toedragen, bleek al een paar keer. Nu ervaart u bij monde van diens Primavera porteño het rauwe dagelijks leven van een arbeider onder de lentezon van Buenos Aires. Tot slot: Dvoráks schitterende Pianokwintet. Is dit niet het allermooiste wat de grote Tsjech ooit schreef?
 

Bekijk Facebook event


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie