do 23 mei ’19 20:15 uur

Openingsconcert

Storioni Festival

Storioni Trio
Niek Baar, viool
Amihai Grosz & Lilli Maijala, altviool
Eline Hensels, cello
Juliette Hurel, fluit
Annelien van Wauwe, klarinet
Bram van Sambeek, fagot
Hervé Joulain, hoorn
Liesbeth Vreeburg, harp
Finghin Collins, piano


Barriere - Sonate voor twee cello’s nr. 10 in G
Mozart - Kwintet voor piano & blazers in Es KV452
Ravel -  Introduction et Allegro
Piazzolla - Primavera Portena
Aho -  Fagotsolo V
Dvorak - Pianokwintet

do 23 mei ’19
20:15 uur
  • do 23 mei ’19
    20:15 uur
    Kleine Zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Hoe open je een festival op een juiste manier. Juist! Met een hele stoet musici. Op deze feestelijke avond komen oude Storioni bekende als hoornist Hervé Joulain en fagottist Bram van Sambeek langs die zich laten horen een kwintet voor piano en blazers van Mozart. ‘Mijn beste werk’ - aldus Mozart. Dat belooft wat.

Van Sambeek speelt een speciaal werk voor fagotsolo van de Finse festivalcompnist Kalevi Aho. Waarna het de beurt is aan een instrument dat tijdens een Storioni Festival nog niet zo in de schijnwerpers stond: de harp.


Ravels impressionistische Introduction et Allegro is een meesterwerk van sfeer. Dat de drie Storioni-heren de muziek van Astor Piazzolla een warm hart toedragen, bleek al een paar keer. Nu ervaart u bij monde van diens Primavera porteño het rauwe dagelijks leven van een arbeider onder de lentezon van Buenos Aires. Tot slot: Dvoráks schitterende Pianokwintet. Is dit niet het allermooiste wat de grote Tsjech ooit schreef?
 

Bekijk Facebook event


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Bekijk onze thema's

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie