Colin Vallon Trio

So What's Next? Downtown
wo 4
april
  • wo 4 apr
    20:15
    Fifth|NRE
    Geweest

De Zwitserse pianist Colin Vallon en zijn kornuiten op contrabas en drums nemen ons mee op een muzikale trip, die meandert tussen minimal music en jazz. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het vermaarde label ECM zijn muziek uitbrengt.

De afgelopen jaren heeft Colin Vallon zich bewezen als één van de grootste talenten uit de Zwitserse jazzscene. Zijn spel is zowel subtiel en lyrisch als avontuurlijk, met ‘prepared-piano’-technieken om het geluid van de pianosnaren rechtstreeks te manipuleren. Hij zegt zich meer door vocalisten dan door pianisten te hebben laten beïnvloeden. Voor zijn eigen trio laat hij zich omringen door twee ervaren musici uit de Zwitserse jazz: contrabassist Patrice Moret en drummer Julian Sartorius. Zijn trio ‘zingt’ op geheel eigen wijze: zonder stem, maar met de nadruk op melodie, een veelzijdigheid aan klankkleur en spannende dynamiek. Vorig jaar is hun laatste album ‘Danse’ uitgekomen.

Colin Vallon - piano
Patrice Moret - contrabas
Julian Sartorius - drums

Presented by So What's Next?
Locatie: Fifth|NRE
Meld je aan voor het facebookevent

Naast het jaarlijkse festival So What's Next? begin november beleef je door het jaar heen de beste en spannendste jazz & beyond op downtown-locaties zoals Fifth|NRE.

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten