Claudia Hansen

TROMP Percussion Eindhoven

De 26-jarige Kai Strobel uit Duitsland, won zondagmiddag de eerste prijs van de TROMP International Percussion Competition 2018 in Muziekgebouw Eindhoven.

“Polished, musically intelligent and mature. Experience and control and great lines, full of details”, aldus de vakjury die dit jaar bestond uit uit Michael Burritt (VS), Martin Grubinger (Oostenrijk), Momoko Kamiya (Japan), Arnold Marinissen (Nederland), Mark Pekarsky (Rusland), Emmanuel Séjourné (Frankrijk) en Ruwen Yang (China). Publieksfavoriet Nikolay Ivanov uit Bulgarije won naast de Vrienden van TROMP publieksprijs ook de tweede prijs. De persjury sprak lovend over de uitvoering van het verplichte opdrachtwerk geschreven door Daníel Bjarnason door de Brit Elliott Gaston-Ross. Leden van de persjury waren Mathijs de Groot (Volkskrant), Erk Willemsen (Slagwerkkrant) en voorzitter René van Peer (ED). Sinds 9 november streden 28 toptalenten in twee rondes om de acht plekken in de beslissende Finale. Naast geldprijzen biedt TROMP de kersverse winnaars een uitgebreid laureatenprogramma met concerten en master classes over de hele wereld.


TROMP International Percussion Competition

Ontdek de grootste slagwerktalenten in de TROMP International Percussion Competition en beleef toonaagevende artiesten uit de hele wereld in het TROMP Percussion Eindhoven festival!


Dr. Ir. Theo Tromp riep in 1970 de Tromp Biënnale in het leven, omdat hij van mening was dat jonge mensen te weinig kansen kregen. Ruim veertig jaar later is het concours uitgegroeid tot het enige tweejaarlijkse concours voor solo-slagwerk ter wereld en blijft zo dicht bij de oorspronkelijke idealen van zijn oprichter en creëert kansen en een podium, in de breedste zin van het woord, voor jonge slagwerkers uit de hele wereld.


Naast het uitreiken van prijzen en de promotie van laureaten, investeert TROMP ook in nieuw repertoire en publiek voor slagwerk. Iedere editie worden er opdrachtcomposities verstrekt aan vooraanstaande componisten en worden er nieuwe publieksgroepen verleid tot een bezoek aan het festival. Daarnaast reizen TROMP juryleden en laureaten de hele wereld over om masterclasses te geven in het soloslagwerk repertoire tijdens de TROMP Repertoire Days met edities in onder anderen Boston, Shanghai, Moskou, Tokio en Sao Paulo.

Bekijk alle deelnemers aan het concours en meer informatie over de activiteiten en historie van TROMP op tromppercussion.com.


Events in dit thema

  • <p>Geen voorstellingen gevonden.</p>

    Geen voorstellingen gevonden.


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie