BRIDGE Festival

Welkom bij het splinternieuwe allround gitaarfestival in Eindhoven genaamd ‘BRIDGE’! Van 10 tot en met 14 mei staat de Brainportregio in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar.

BRIDGE is een genre- en disciplineoverstijgend, meerdaags gitaarfestival, uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alles komt aan bod. Livemuziek speelt uiteraard een grote rol binnen BRIDGE, er zullen dan ook vele gitaristen afreizen naar het festival, maar daarnaast worden er volop workshops, masterclasses, een omvangrijke beurs, huiskamerconcerten, online activiteiten, ludieke programma’s in de buitenlucht, een talkshow en educatie-onderdelen gepresenteerd.

Tijdens BRIDGE vinden er enkele speciale concerten plaats, waarvoor een ticket aangeschaft moet worden. Twee van deze concerten zijn reeds aangekondigd: niemand minder dan gitaarvirtuoos Steve Vai verzorgt op zaterdag 13 mei samen met het Metropole Orkest een wereldpremière in Muziekgebouw Eindhoven. Daarnaast presenteert klassiek gitarist Robin Scherpen op zondag 14 mei onder de noemer ‘Sound & Silence’ een show in de Paterskerk, waarbij het publiek liggend van zijn mooie muziek kan genieten.

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei is daarnaast iedereen welkom op het gratis stadsfestival in het centrum van Eindhoven. Verdeeld over vijf locaties, te weten Café Wilhelmina, Altstadt, De Rozenknop, The Jack en Effenaar Kleine Zaal, staan er op vrijdag en zaterdag toffe artiesten op het podium. Op zaterdag en zondag komen hier zelfs nog twee grote buitenpodia bij, op het Wilhelmina- en 18 Septemberplein. Onder anderen Jimmy Diamond, Leif de Leeuw Band, Erja Lyytinen, Tankzilla en Laurence Jones zijn inmiddels bevestigd voor het gratis stadsfestival. Meer namen worden binnenkort toegevoegd.

Alle informatie over het festival en de voorverkoop is terug te vinden op de website: www.bridgefestival.com.


Facebook event

Zet je hieronder aanwezig op het Facebook event voor de laatste updates rondom BRIDGE Festival!

Facebook event

Concerten in dit thema