Def Americans nodigen Björn van der Doelen uit voor thuiswedstrijd

De Eindhovense rockband Def Americans speelt op zaterdag 15 september een thuiswedstrijd in Muziekgebouw Eindhoven met hun Johnny Cash Memorial Show. De aftrap wordt gedaan door Björn van der Doelen. Wie is er immers logischer om in de opstelling te vragen dan deze ex-proefvoetballer? Björn van der Doelen warmt het publiek op met een offensieve opstelling van zijn band De Huursoldaten. De Eindhovense dj’s van het Driftercountry Team maken de line up compleet en zorgen met hun energieke country & rock ’n’ roll voor een feestelijke afterparty. Voor de inwendige mens wordt gezorgd met Cash-burgers en een speciaalbierbar van Beerze. De kaartverkoop is in volle gang via de website en het Ticketbureau.

Björn van der Doelen

Na zijn profcarrière als voetballer (PSV, Twente, NEC) koos Björn van der Doelen, de parel van Brabant, ervoor om zijn grote liefde te volgen: muziek maken. Brabantse Americana is misschien de meest treffende omschrijving. Prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje: verhalend en reikend tot het hart. Muziekblad OOR: “Van der Doelen ontpopt zich als een Americana-artiest van formaat”. Met zijn muziek treedt ook deze Brabander in de voetsporen van Johnny Cash en is dus een logische aanvulling op deze avond, samen met zijn band De Huursoldaten.

Def Americans
De band Def Americans viert het leven en repertoire van Johnny Cash, 15 jaar na zijn dood. Het leven van countrylegende Johnny Cash kan niet vaak genoeg bezongen en gevierd worden. De Eindhovense band vindt dat ook en voert vanavond haar ‘memorial show’ op. Een betere benadering van wie Johnny Cash was is er niet. Onder meer de Zwarte Cross, Paaspop, Speedfest, Paradiso en Effenaar gingen het Muziekgebouw voor in de ruim tien jaar dat Def Americans bestaat. De ‘thuiswedstrijd’ waar zowel band als publiek naartoe leven is allesbehalve een routineklus, weet zanger Elco Weitering: “Het is inmiddels weliswaar vaste prik, maar we proberen het publiek toch elk jaar weer te verrassen door extra uit te pakken met licht, geluid en videobeelden en naast de niet te vermijden greatest hits en publieksfavorieten ook onverwachte nummers in de set te verwerken.” Tevens betekent deze avond de release van de Sun Sessions LP op vinyl.

>> Klik door voor meer informatie, video en kaartverkoop.

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten