Privacy & cookie verklaring van Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

1. Inleiding
Wij willen goed omgaan met de privacy van onze bezoekers. Daarom wijzen wij u hierbij op de mogelijkheid zonder opgaaf van persoonlijke gegevens tickets te kopen. Dit kunt u doen door tickets aan te (laten) schaffen aan de ticket & informatie balie. Ook bieden wij de mogelijkheid om via de website een ticket te kopen met een zeer beperkte opgave van persoonlijke gegevens


Als we in ons verdere contact met u gebruik maken van uw persoonsgegevens, gaan we daarmee zorgvuldig om. Wij behandelen deze in overeenstemming met de eisen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In deze privacyverklaring laten we u weten welke gegevens we van u verzamelen, met welk doel, hoe lang we ze bewaren en wat uw rechten zijn.

2. Welke persoonsgegevens verwerken wij?
Wij kunnen de volgende persoonsgegevens van u verwerken:

  • Naam;
  • Adres;
  • Woonplaats;
  • Leeftijd;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • IP-adres.

Welke persoonsgegevens wij van u verwerken, is sterk afhankelijk van welk product en/of dienst u van ons afneemt. Wij bieden onder andere de volgende producten en diensten aan:

  • Tickets voor concerten;
  • Nieuwsbrieven;
  • Diverse les- en cursusactiviteiten;
  • Opstellen / beheren van een klantaccount;
  • Aanmelden / onderhouden van contact met donateurs en vrienden van Muziekgebouw Eindhoven;
  • De verkoop van producten.

Indien u een volledig overzicht wilt ontvangen van de persoonsgegevens die wij van u verwerken, kunt u een inzageverzoek doen. Later in dit privacyreglement wordt daaraan meer aandacht besteed.
 

3. Wat doen we met uw gegevens? Ten behoeve van welke doeleinden verwerken wij uw gegevens?
Wij verwerken alleen die gegevens van u die nodig zijn om:

  • een overeenkomst te sluiten voor een product of dienst (bijv. verkoop kaartje voor een concert);
  • de overeengekomen dienst uit te voeren of een product te leveren (bijv. service-mails m.b.t. tot het concert);
  • te informeren over onze (andere) producten of diensten (bijv. onze algemene nieuwsbrief) en deze informatie zo goed mogelijk op uw interesses en persoonlijke voorkeuren af te kunnen stemmen (bijv. gerichte aanbiedingen per e-mail);
  • u in de gelegenheid te stellen onze website te gebruiken. Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies (en vergelijkbare technieken). Ook plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen buiten onze website. Daarnaast worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken. Wij verwijzen naar ons cookiebeleid (zie hierna: Wat is ons cookiebeleid?);
  • marktonderzoek uit te voeren, om producten en diensten te ontwikkelen en andere aan de algemene bedrijfsvoering gerelateerde doeleinden;
  • om te voldoen aan de wet- en regelgeving.
     

4. Hoe kan ik mij afmelden voor de informatie e-mails?
De informatie over diensten of producten willen wij u alleen aanbieden als u daar prijs op stelt. Wij vragen u dan om toestemming. U kunt zich op elk moment weer afmelden, via de afmeldlink onder onze e-mails, via uw account en via een e-mail aan onze klantenservice: tickets@muziekgebouweindhoven.nl
 

5. Bestaat een klantprofiel van mij?
Wij kunnen de door u aangeleverde klantgegevens combineren om een klantprofiel op te bouwen. Dit doen wij om inzicht te krijgen in ons klantenbestand en gerichter onze producten/diensten aan u te kunnen aanbieden. Dit doen wij op de volgende manieren:

  • Wanneer u een account aanmaakt, een ticket koopt of anderszins gegevens aanlevert, kunnen wij deze gegevens combineren. Bijv. uw leeftijd, geslacht, postcode, soort voorstelling, gekochte kaarten, bestede bedrag en de online gebruiksinformatie van uw websitebezoek.

Wij kunnen de door u aangeleverde klantgegevens verrijken met andere gegevens. Dit doen wij op de volgende manieren:

  • Wij kunnen informatie uit externe bronnen toevoegen aan de gegevens zoals we die van u hebben verwerkt. Het gaat daarbij om demografische gegevens zoals wij die kunnen afnemen van derden. Dit betreft bijvoorbeeld algemene gegevens over postcodegebieden (gemiddelde leeftijd inwoners van bepaalde postcode, gemiddelde gezinssamenstelling, gemiddeld inkomen).

Wij hebben een gerechtvaardigd belang bij het opstellen van een klantprofiel en deze te onderhouden. Wij doen dat namelijk om inzicht te krijgen in ons klantenbestand en gerichter onze producten/diensten aan u te kunnen aanbieden.
Wanneer u hiertegen bezwaar heeft, bestaan verschillende opties (zie hierna: Wat zijn mijn rechten?)
 

6. Welke bewaartermijn hanteren wij?
Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan voor de doeleinden van de verwerking nodig is.

  • Als u gedurende twee jaar geen ticket bij ons heeft gekocht of anderszins een product of dienst van ons heeft afgenomen of onze website heeft bezocht. Als u hebt laten weten nieuwsbrieven via e-mail van ons te willen ontvangen, bewaren wij uw gegevens tot het moment dat u zich afmeldt.

Na het verstrijken van de bewaartermijn worden uw persoonsgegevens verwijderd uit onze systemen. De gegevens worden daarna uitsluitend nog geanonimiseerd gebruikt voor doeleinden als marktonderzoek, ontwikkeling van producten en diensten en andere aan de algemene bedrijfsvoering gerelateerde doeleinden.

7. Worden mijn persoonsgegevens gedeeld met derden?
Bij aankoop van tickets voor concerten van philharmonie zuidnederland worden persoongegevens gedeeld met philharmonie zuidnederland. Deze gegevens worden uitsluitend door philharmonie zuidnederland gebruikt om u te informeren over de concerten waarvoor u kaarten heeft gekocht. Indien u vragen hebt over het gebruik van uw gegevens door Philharmonie Zuidnederland, kunt u contact met hen opnemen. Zij zijn zelfverantwoordelijk voor de verwerkingen van uw persoonsgegevens. Daarnaast delen wij uw persoonsgegevens met derde partijen, zoals Ticketmatic, Peppered en Ticketmaster.


Wij delen slechts persoonsgegevens van u met derden, nadat wij met deze derden afspraken hebben gemaakt over de verwerkingen van persoonsgegevens. Op die manier zorgen wij ervoor dat de Verwerkers passende technische maatregelen treffen, de Persoonsgegevens vertrouwelijk behandelen en de rechten van u waarborgen. Verder delen wij uw gegevens niet met derden.


Binnen het aanbod op onze website kunnen daarnaast links naar de websites van derde partijen, zoals andere aanbieders, zijn opgenomen. Wij hebben geen invloed op deze websites en dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud van de sites waarnaar de links verwijzen. Wij adviseren u de daar beschikbare informatie over de privacybescherming te bestuderen.
 

8. Hoe zijn mijn persoonsgegevens beveiligd?
Wij hebben conform de eisen in de AVG technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen om de gegevens waarover wij beschikken te beschermen tegen verlies of onrechtmatige verwerking. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en opgeslagen op beveiligde servers.
 

9. Wat is ons cookiebeleid?
De website van Muziekgebouw Eindhoven maakt gebruik van cookies. Omdat wij uw privacy willen waarborgen én de gebruiksvriendelijkheid van uw bezoek(en) aan onze website willen verbeteren, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe en waarom wij cookies gebruiken.


Wij maken gebruik van functionele, analytische, social media en tracking cookies.


Functionele cookies of noodzakelijke cookies

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website correct functioneert. Denk hierbij aan:

  • de producten die u aan uw wensenlijstje of winkelmandje toevoegt, worden onthouden en opgeslagen;
  • het geven van een melding bij een niet afgeronde bestelling, zodat u uw producten in het winkelmandje niet kwijtraakt;
  • het opslaan van uw browserinstellingen, zodat u onze website optimaal op uw beeldscherm kunt bekijken;
  • de mogelijkheid uw inloggegevens op te slaan zodat u deze niet iedere keer opnieuw hoeft in te voeren.

Analytische cookies
Met analytische cookies verzamelen wij statistieken over het gebruik van onze website door de gebruikers. Door websitegebruik te meten, kunnen we onze website blijven verbeteren in het voordeel van onze gebruikers.
Deze cookies gebruiken wij bijvoorbeeld voor:

  • Het bijhouden van het aantal bezoekers van onze website;
  • Het meten van de tijdsduur per bezoek;
  • Het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt.

Social media cookies van derden
Social media-cookies zijn cookies die functionaliteiten van social media-websites mogelijk maken. Social media-cookies worden door de social media-websites zelf geplaatst. Wanneer u in onze website een social media-button aanklikt, wordt een social media-cookie geplaatst. De social media-partij kan uw IP-adres herkennen op het moment dat u een pagina van onze website wilt delen. Voor de cookies die de social media-partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven.


Tracking cookies

Daarnaast combineren wij uw online surf-, zoek-, en koopgedrag om u relevante aanbiedingen en aanbevelingen te tonen, afgestemd op uw voorkeuren.
De interessecookies maken het mogelijk dat:

  • we in onze website uw online surf-, zoek-, en koopgedrag voor u kunnen combineren, ongeacht met welk apparaat u de website bezoekt;
  • we door het combineren van uw surfgedrag, voorkeuren en interesses vaststellen en aanbiedingen en aanbevelingen in onze website hierop kunnen afstemmen;
  • we op onze website en op websites van derden aanbiedingen en aanbevelingen aan u kunnen tonen op basis van uw interesses en de combinatie van uw surf-, zoek-, en koopgedrag.

Wij gebruiken slechts cookies van derden, ter verbetering van de kwaliteit en effectiviteit van de website. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld Google Analytics, welke op privacy-vriendelijke wijze is ingesteld. Google Analytics verwerkt ten behoeve van ons de IP-adressen.


Voor zover wettelijk vereist geeft de u ondubbelzinnige toestemming voor het gebruik van cookies.


De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren. U kunt de browser zo instellen dat cookies worden uitgeschakeld of dat wordt aangegeven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en diensten van zowel onszelf als van andere websites niet goed functioneren als cookies zijn uitgeschakeld.
 

10. Wat zijn mijn rechten?
U kunt ons te allen tijde verzoeken om uw persoonsgegevens in te zien, te verbeteren, te rectificeren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen/beperken indien deze feitelijk onjuist zijn, onvolledig zijn of indien zij in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt.


U hebt te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Voor zover de verwerking van uw persoonsgegevens plaatsvindt voor direct marketing doeleinden zullen wij uw verzoek altijd honoreren. Voor verwerkingen voor overige doeleinden geldt dat wij de verwerking in beginsel eveneens zullen staken.


U hebt te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Indien u van één van de in dit artikel genoemde rechten gebruik wenst te maken kunt u dit aan ons verzoeken:


Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven
Heuvel 140 | 5611 DK Eindhoven
tickets@muziekgebouweindhoven.nl
040 - 244 20 20


Wij zullen u binnen één maand na ontvangst van het verzoek, informatie geven over het gevolg dat aan het verzoek gegeven is. Afhankelijk van de complexiteit van het verzoek en van het aantal verzoeken, kan die termijn nog eens met twee maanden worden verlengd.


11. Kunnen wij onze privacyverklaring wijzigen?

Ja, wij kunnen deze privacyverklaring wijzigen en wij adviseren u daarom dit gedeelte van de website met regelmaat te controleren.
 

12. Onze gegevens
Wanneer u vragen of opmerkingen heeft over het gebruik van uw persoonsgegevens, of als zich wilt afmelden voor de nieuwsbrief of andere producten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

U kunt een dergelijke vragen of verzoek richten aan de klantenservice: tickets@muziekgebouweindhoven.nl


Eindhoven, augustus 2018

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie