broeder Dieleman komt met nieuw album

We hebben er lang op moeten wachten, maar de Zeeuwse folkartiest broeder Dieleman komt met een nieuw dubbelalbum. Ruim drie jaar na het verschijnen van Uut De Bron pakt Tonnie Dieleman - zoals zijn echte naam luidt - het met Komma helemaal anders aan. 

 

Broeder Dieleman doet met Komma eer aan de plek waar hij opgroeide: Zeeuws-Vlaanderen. De liedjes en muziek zijn een ode aan de verhalen en het landschap, het resultaat van lange wandeltochten door het Land van Axel: de kreekjes en de mooiste plekken onder de rook van Terneuzen. Wie denkt dat Dieleman het bij muziek heeft gehouden bij dit album, komt overigens bedrogen uit. Het album is tevens een fotoboek, vol met zelf geschoten analoge foto's.

De Volkskrant beoordeelde Komma met maar liefst vijf sterren: "Komma is een prachtig, impressionistisch kunstwerk. Dieleman zingt met een vertellende zangstem. Soms heeft hij in zijn folkballades een klassieke cadans te pakken, of een goede melodie. Maar daar is het hem niet om te doen. Hij wil het toeval laten prevaleren en momenten van schoonheid betrappen."

Lees meer: Recensie Volkskrant: "In Zeeuws dialect wordt een voor de meesten onbekend stukje landschap tot leven gebracht ★★★★★"

Broeder Dieleman brengt het landschap van het Land van Axel tot leven met dit kunstwerk. Dieleman: “Zeeuws-Vlaanderen hoort bij mij. Die kreken ook, daar zitten verhalen aan. Het waren zeearmen, vroeger, nu zijn het de laatste restjes oerzee. Als je alleen wilt zijn, dan ga je aan zo’n kreek zitten. Het water heeft iets mysterieus.”

Het album is verkrijgbaar via de gangbare online verkoopkanalen en streamingdiensten. 

Op zaterdag 27 oktober staat broeder Dieleman in De Rozenknop: Info & tickets


Meer 'Nice to Know' lezen? Kijk in ons archief voor meer interessante artikelen. 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie