Nieuwe namen So What’s Next? en festivalfocus ‘Young British Jazz’

So What’s Next? maakt een serie nieuwe bevestigingen bekend voor de zesde editie van het jazz en beyond festival op 2, 3 en 4 november 2018 in Eindhoven. Jungle by Night, Moses Boyd Exodus, Marquis Hill Blacktet en Daltones zijn toegevoegd aan de zaterdag line-up. En Josef Leimberg, Madison McFerrin, Georgia Anne Muldrow, Lawrence zijn toegevoegd aan het So What's Next Downtown programma op zondag.Publieksfavoriet Jungle By Night presenteert op zaterdag 3 november een gloednieuw album op So What’s Next?. De groep is de swingende afsluiter van die avond en treedt op naast eerder aangekondigde headliners Avishai Cohen ‘1970’ en GoGo Penguin. Verder toegevoegd op zaterdag is de virtuoze trompettist Marquis Hill met zijn Blacktet. Hij zal - exclusief op So What’s Next? - muziek spelen van een nieuw album dat in september wordt verwacht. Ook Moses Boyd Exodus is toegevoegd aan de line-up. Boyd wordt gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie en een spilfiguur in de levendige jazz scene van Londen.

Zondag 4 november speelt op So What’s Next? Downtown de aanstormende zangeres Madison McFerrin. Zij valt op met een geheel eigen sound van jazz, r&b en a capella-zang. De appel valt niet ver van de boom: ze is de dochter van die andere wereldberoemde McFerrin. Ook op zondag de trompettist met de laidback LA sound Josef Leimberg. Hij drukte zijn stempel op werk van Snoop Dogg, Erykah Badu, Robin Thicke, Kamasi Washington, Bilal en Kendrick Lamar, voordat hij in 2016 zelf debuteerde met ‘Astral Progressions’. Leimberg werkte ook samen met zangeres Georgia Anne Muldrow (Brainfeeder label van Flying Lotus), die net als hij afkomstig is uit de LA hiphop/soul/jazz scene en het publiek van zondag flink zal opzwepen.

Verwacht op So What’s Next? een driedaagse muziekevolutie met optredens van toonaangevende en grensverleggende artiesten uit het nieuwe millennium met crossovers van jazz, hiphop, soul, world, elektronische en klassieke muziek. Dit jaar met een bijzondere focus op de levendige jazz scene uit Groot-Brittannië.

Bestel t/m 22 juli early bird passe-partout tickets voor slechts €65.

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten