North Sea Jazz-hoogtepunten in Eindhoven

Half juli verzamelde jazz-minnend Nederland zich weer op North Sea Jazz Festival. Vele artiesten zijn na North Sea Jazz ook bij ons in Eindhoven te zien: Bokanté & Metropole Orkest, Avishai Cohen, Gogo Penguin, Nubya Garcia, Dinosaur, Moses Boyd Exodus, Marquis Hill, Kika Sprangers, Ruben Hein, Martin Fondse en Eric Vloeimans.Bokanté & Metropole Orkest (za 29-9 in Muziekgebouw Eindhoven)
De nieuwste band van North Sea Jazz’ artist in residence Michael League (ook van Snarky Puppy, die drie keer acte de presence gaf op NSJ) is Bokanté. In september komt het gezamenlijke album van Bokanté met Metropole Orkest uit, de opvolger van het Grammy-winnende 'Sylva' van Snarky Puppy.
Jazzism: "Deze multiculturele rasmuzikanten hebben hun sporen ruim verdiend bij diverse grote artiesten zoals Sting en Paul Simon. Ze brengen dan ook op hoog niveau een muzikale reis die start in het Midden-Oosten dan gaat naar Afrika om via Zuid-Amerika in Noord-Amerika te eindigen." [...] Fraaie opbouw, mooie koortjes en ondanks de grote bezetting blijven de gelaagde partijen mooi overeind en goed hoorbaar. [...] Steengoede band."
Lees de interviews van NRC en de Volkskrant met Michael League.
Bekijk ook het North Sea Jazz-fotoverslag van NRC met onder andere Bokanté.
>> Meer info & tickets

Avishai Cohen, Gogo Penguin, Dinosaur, Moses Boyd Exodus, Nubya Garcia en Marquis Hill (allen te zien op So What’s Next? 2-4 november in Eindhoven)
De Volkskrant: “Nubya Garcia (25) is zo’n ontdekking. Ze wordt al een jaartje beschouwd als een van de belangrijkste muzikanten uit de frisse nieuwe jazzscene die in Londen is ontstaan rond tenorsaxofonist Shabaka Hutchings.”
Jazzism over Nubya Garcia: "De adrenaline en chemie spat van het podium met dit viertal. Garcia toont tevens lef om solo een (vrije) improvisatie te spelen, wat ze interessant houdt door lange lijnen af te wisselen met snelle ritmische motieven. Wat een talent!"
Oer Moses Boyd Exodus: "De sound resulteert in een frisse mix van power brass, uiteenlopende stuwende ritmen en aanstekelijke gitaarriffs."
Over Gogo Penguin: "De muziek van GoGo Penguin is heel vernieuwend en bijzonder origineel. En totaal wat anders dan NSJ tot nu toe te bieden heeft. Het publiek had dat ook door en reageert zeer enthousiast."
Jazzism over Avishai Cohen: "Het is een afwisselende show dat eens te meer de onuitputtende muzikaliteit van de bassist toont, alsook zijn enorme diversiteit. Of het nu Afrikaanse ritmes zijn, moderne klanken, klassieke invloeden of latin. Sexy Avishai has it all. Voor ons een waardige afsluiter van het festival."
OOR over Nubya Garcia: “Het meest bijzondere aan Garcia’s muziek is dat het overduidelijk, honderd procent jazz is, maar eigenlijk helemaal niet honderd procent jazz voelt. Een track als Source, vol improvisatie, voelt eerder als dance.”
Over Moses Boyd Exodus: “De muziek swingt constant, is gelaagd, telt een hoop moderne invloeden en wordt met een duidelijke drive gespeeld.”
En over Kurt Elling: “Ook de samenwerking met Marquis Hill is geweldig. In hun eerste gezamenlijke song volgt de trompettist de stem van de scatman één op één, om uiteindelijk over te gaan op een zinderende solo.”
>> Meer info & tickets: www.sowhatsnext.nl

Kika Sprangers (za 22-12 op Blue Note Club Sessions in de Stadsfoyer)
NRC: “De jazz toonde een veerkrachtige toekomst met namen als het pittige Dinosaur en de beloftevolle saxofoniste Kika Sprangers.”
Bekijk de video's van VPRO's Vrije Geluiden en van de NPO met Kika Sprangers.
>> Meer info (gratis entree)

Ruben Hein (za 18-5 in Muziekgebouw Eindhoven)
Bekijk het interview van Leo Blokhuis met singer-songwriter en pianist Ruben Hein en zijn optreden op het Radio 2 Podium.
>> Meer info & tickets

Martin Fondse (wo 19-9 hier te zien tijdens MEDfest)

Pianist, componist en winnaar van de Boy Edgar Prijs 2017 Martin Fondse speelde op North Sea Jazz samen met special guests Eric Vloeimans (do 24-1 in Eindhoven) en Remy van Kesteren (za 30-3 hier).
Bekijk deze video van VPRO’s Vrije Geluiden.
Op MEDfest, het nieuwe Mediterrane festival, geeft Martin Fondse leiding aan het MEDfest Ensemble.
>> Meer info & tickets

Eric Vloeimans (do 24 jan in Muziekgebouw Eindhoven)
Jazzism: "Eric Vloeimans lijkt zichzelf keer op keer te overtreffen met bijzondere projecten."
Deze trompettist luidt in Eindhoven samen met pianist Juan Pablo Dobal alvast de zomer in met zwoele zuiderse klanken.
>> Meer info & tickets

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten