Americana Mondays in Meneer Frits

ma 11 jul ’22

Met gepaste trots presenteren wij jullie onze nieuwe concertreeks in het Amerikaanse singer-songrwiters genre: Americana Mondays!

Americana in Meneer Frits

Stromingen uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis, zoals roots-rock, blues en americana vinden een onderkomen in een nieuwe serie met de klinkende naam Americana Mondays. Eens in de twee weken of om de week, maar steeds op de maandagavond, zal restaurant/café Meneer Frits het podium bieden aan de beste singer-songwriters van het Americana genre.

Americana Mondays

Legendarisch

Liefhebbers van Americana weten al jaren op maandagavond de weg naar Muziekgebouw Eindhoven te vinden. Wat begon als ‘Ad van Meurs presenteert’ - gecureerd door de legendarische Eindhovense muzikant - en na diens overlijden ‘De Maandag van Van Meurs’ ging heten - gecureerd door zijn partner Ankie van Meurs, wordt als ‘Americana Mondays’ in een fris en splinternieuw jasje gestoken. 

Nieuw talent

Met het Ontwikkelingplan Verbinden & Verbreden, gaat Muziekgebouw Eindhoven de banden met de stad en al haar diversiteit nauwer aanhalen door een breder en toegankelijker programma aan te bieden. Onder de naam ‘Americana Mondays’ zal vanaf september de nieuwe reeks van start gaan in de vorm van een tweewekelijkse concertavond, volledig gewijd aan ‘all that is Americana’.

Zowel nationale en internationale top songwriters en artiesten als nieuw aanstormend talent in alle soorten en maten maken hun opwachting voor een optreden in een warme en intieme setting. Het publiek wordt getrakteerd op een programma dat nog meer in het nu staat, zonder daarbij het erfgoed uit het oog te verliezen. 

Kwaliteit voorop

Door de frequentie te verlagen naar eens in de twee weken, streven we ernaar de kwaliteit te verhogen en zo de visie ‘kwaliteit boven kwantiteit’ waar te maken. Anna Tivel & Jeffrey Martin nemen op maandag 5 september de eerste editie van de nieuwe reeks Americana Mondays voor hun rekening.

Bekijk het volledige programma op mgehv.nl/americanamondays.