Chineke! Orchestra succesvol en inspirerend

do 24 nov ’22

Chineke! Orchestra - bestaande uit topmusici afkomstig uit etnische minderheidsgroepen (black and minority ethnic musicians) uit Groot-Brittannië en Europa - trakteerde het publiek op een zinderend en inspirerend programma.

Chineke betekent 'God van de schepping van goede dingen’, en bij dit orkest komen inderdaad veel goede dingen samen: grote idealen, vernieuwingsdrang, durf, én topkwaliteit. Voorafgaand aan het concert sprak oprichtster Chi-chi Nwanoku - zelf contrabassiste in het orkest - zeer bevlogen over deze missie. 
Chineke! Orchestra - foto's Patrick Spruytenburg

Op het programma stonden, naast de beroemde 9e Symfonie van Dvorák, werken van componisten met een vergelijkbare achtergrond als de orkestleden: Damuel Coleridge-Taylor, Gearge Walker en Florence Price.  Prachtige muziek van hoge kwaliteit die toegankelijk is en een breed publiek aanspreekt.

Het publiek was dolenthousiast door het aanstekelijke elan van dit jeugdige gezelschap. We spraken een aantal musici onder het publiek, die buitengewoon geïnspireerd waren en zelf op onderzoek uit willen om met dit repertoire aan de slag te gaan. We kijken terug op een fantastisch concert door een bijzonder orkest dat met volle overgave en gedrevenheid een belangrijke missie uitdraagt.