Alexander Ullman wint Liszt Concours!

Alexander Ullman (1991, Verenigd Koninkrijk) wint het 11de Liszt Concours! Het Internationale Liszt Concours in Utrecht is een van die zaken waarmee Nederland zich pianistisch op de internationale kaart zet.  De tweede prijs ging naar Minsoo Hong (1993, Zuid-Korea) en de derde prijs naar Dina Ivanova (1994, Rusland). Ivanova ontving tevens de Capgemini Publieksprijs.

Op zondag 15 oktober werden er al twee prijzen uitgereikt: de press award, toegekend door de internationale persjury voor het beste recitalprogramma bij de derde halve finale-ronde ging naar Sergey Belyavskiy (Rusland). De Henk de By Junior Jury award ging naar Michelle Candotti (Italië).

Op zondag 18 februari speelt Alexander Ullman Liszt bij ons in Muziekgebouw Eindhoven. Franz Liszt, de begenadigde romanticus en virtuoos die ongekende klanken uit het instrument wist te toveren en niet zelden hevig wist te ontroeren bovendien. ‘Le concert, c’est moi!’

 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten