Casual Classics // Ontdek klassiek!

Benieuwd naar Klassiek? Ontdek het bij Casual Classics...

Twee pianisten zullen samen met het symfonieorkest van Conservatorium Amsterdam de klanken van de lente laten horen. Laat je verrassen door het overweldigende geluid van een orkest, waarbij het verhaal achter de muziek opnieuw tot leven komt met orkest en verteller. 

Klinkt als lente!
Het stuk Le Sacre du Printemps van de Rus Igor Stravinsky veroorzaakte bij de première in 1913 in Parijs het grootste schandaal in de muziekgeschiedenis! Dit was het hardste geluid, en dit waren de felste ritmes toen ooit gecomponeerd. Stravinsky’s inspiratie was de Russische lente, ‘de gewelddadige lente.’

Oscar Kocken zal de avond presenteren. Hij is o.a. bekend als presentator voor De Grote Geschiedenisquiz (NTR), schrijver voor Spijkers Met Koppen (VARA), en programmaker voor Lowlands. Bovendien reist hij momenteel samen met Patrick Nederkoorn rond met het programma Zomaargasten waarin zij Onbekende Nederlanders op hun verdiende voetstuk plaatsen.

Hét klassieke concert waarbij je biertje ook mee naar binnen mag. Probeer het eens! Inclusief 2 drankjes. ZA 21 april 2018, aanvang 21:00
 

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten