1 oktober

 

Op 1 oktober van ieder jaar is het Internationale Muziekdag. Deze dag is van oorsprong een initiatief van violist en dirigent Yehudi Menuhin en wordt ondersteund door UNESCO. Al sinds 1975 wordt deze dag gevierd. Het staat geheel in het teken van muziek in alle soorten en stijlen.

 

Muziek is in de ogen van de UNESCO een middel om vriendschap tussen de volken te bevorderen. Muziek is een vorm van communicatie en niet gebonden aan grenzen, volk, geloof of ras. En daar sluit Muziekgebouw Eindhoven zich helemaal bij aan!

 

De artiesten van ons komend seizoen over muziek

Janine Jansen, Ruben Hein, Katia & Marielle Labèque, Bryan Ferry, Tania Kross en Jacqueline Govaert over muziek:

Ieder jaar vinden ruim 160.000 muziekliefhebbers hun weg naar Muziekgebouw Eindhoven. Muziekgebouw probeert deze muziekliefhebbers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met allerlei soorten muziek en brengt hiermee op deze manier al jaren veel verschillende mensen bij elkaar.

  

Beluister hieronder de gevarieerde afspeellijst 'Internationale Muziekdag' van Muziekgebouw Eindhoven gevuld met de artiesten van het komende seizoen:
 Meer 'Nice to Know' lezen? Kijk in ons archief voor meer interessante artikelen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie