M Recordings

M Recordings Eindhoven is het eigen label van Muziekgebouw Eindhoven. Het staat voor excellente opnamekwaliteit van innovatieve en bijzondere muzikale producties. Muziekgebouw Eindhoven ondersteunt actief toptalent en ontwikkelt elk seizoen tal van eigen producties, die het verdienen om op een geluidsdrager te worden vastgelegd. Dankzij de uitzonderlijke akoestiek én de state of the art opnamestudio komen musici uit de hele wereld naar Muziekgebouw Eindhoven om hun albums op te nemen.

'A beautiful bed to lie down' (2013) van Lunapark (inmiddels Lunatree) was het eerste album dat op het M Recordings-label verscheen. Met de tweede release 'Darkness rises' van mixed minimal chamber metal-groep Temko, ondersteunt Muziekgebouw Eindhoven wederom een Brabants topensemble. De muziek van 'Darkness rises' maakt onderdeel uit van de productie 'De Volmaakte Mens', die Muziekgebouw Eindhoven in het kader van de concertserie Scherpdenkers ontwikkelde in samenwerking met journalist Bas Heijne. 

September 2017 verscheen de volgende release van M Recordings, getiteld 'Confessions': een 14-delige songcyclus van de Faroërse singer-songwriter Teitur en Amerikaanse componist Nico Muhly. 'Confessions' was een opdracht/eigen productie van Muziekgebouw Eindhoven in samenwerking met Cross-linx, die in 2008 z'n festival première beleefde en in 2009 met veel succes tourde langs zeven Nederlandse concertzalen. Het album is buiten de Benelux verkrijgbaar via Nonesuch Records.

In juli 2018 nam violiste Diamanda Dramm een cd op in samenwerking met M Recordings. Met onderstaande fotoreportage krijg je een indruk van hoe een opnamesessie in Muziekgebouw Eindhoven eraan toe gaat. 

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tom Ketelaar op tom.ketelaar@mgehv.nl en 040 - 265 56 61.