Nieuw in onze agenda

Er worden regelmatig concerten aan ons programma toegevoegd. Hieronder vind je een overzicht van de laatst toegevoegde evenementen. Heeft een concert jouw interesse gewekt? Zet hem dan op je verlanglijstje door op het hartje te klikken of koop direct een ticket!

 • Anniversary Concert

  met philharmonie zuidnederland
  30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
  za 10 sep ’22

  Op 10 september vieren we het 30-jarig bestaan van Muziekgebouw Eindhoven. Deze bijzondere mijlpaal markeert de kick-off van de nieuwe visie Verbinden & Verbreden waarmee Muziekgebouw Eindhoven de banden met de stad nauwer wil aanhalen. 

  Muziekgebouw Eindhoven als een open en gastvrij huis waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen! 

   

 • Merhaba Eindhoven!

  met Sertab Erener, Music From The Orient en meer
  30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
  za 24 sep ’22

  Zaterdag 24 september vindt het festival Merhaba Eindhoven! plaats in Muziekgebouw Eindhoven. Deze dag staat in het teken van de Turkse cultuur.

   

  Vanaf 19:00 gaan de deuren open en begint het avondprogramma van de festivaldag. Om 19:15 zal Emirhan Tuğa & Edzo Bos Turkse klassieke muziek spelen in de Kleine Zaal met hun Turkish Recital en ook zal er om deze tijd het koor Eindhoven Türk Halk Müziği Korosu optreden in de Eerste Foyer. Om 20:00 speelt het ensemble Tombaz Turkse tango in de Tweede Foyer. Om 21:00 geeft Turkse ster Sertab Erener als headliner van de festivaldag een exclusief concert in de Grote Zaal. We sluiten hierna de avond af met een spetterend optreden van Music From The Orient. Görüşmek üzere!

   

  Bazaar

  De deuren van Muziekgebouw Eindhoven gaan om 12:00 open voor het middagprogramma. Een ticket voor deze middag kost €3,50. Wanneer deze in combinatie met een ticket voor het avondprogramma wordt gekocht, kost deze €2,50. De middag staat ook in het teken van de Turkse cultuur met muziek, een kleurrijke bazaar, eten en drinken en leuke kinderactiviteiten. Meer informatie en tickets vind je hier.

   

  Buffet

  Tussen 17:00 en 19:00 uur is er een Turks buffet in Meneer Frits te verkrijgen tegen een meerprijs. Meer informatie hierover volgt medio augustus.

   

  Raki Masterclass

  In de avond wordt er een Raki Masterclass gegeven door Ugur Pekdemir. In deze miniworkshop word je meegenomen in cultuur van Raki (geschiedenis, muziek, poëzie en vele andere wetenswaardigheden). Natuurlijk onder genot van proeverij van twee verschillende soorten raki en bijhorende meze’s. Kortom gezellig een hapje en een drankje met een gepassioneerd liefhebber en kenner van raki. Tickets voor deze masterclass zijn vanaf medio augustus te koop. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Emre, die geld inzamelen voor onderzoek naar een zeldzame stofwisselingsziekte.


  Dit festival is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.


 • Iris Penning

  Dan Maar Genieten (albumpresentatie)
  vr 7 okt ’22

  Als het leven niet precies loopt zoals je wil, kan je nog maar één ding doen… Dan maar genieten! Een voorstelling waarin taal en melodie beste vrienden zijn. Iris Penning zal deze avond haar vierde album “Dan Maar Genieten” presenteren. Een CD en dichtbundel in één.

 • YEKPARE (Ceylan Ertem, Coşkun Karademir & Cenk Erdoğan)

  Masters of Anatolia
  za 8 okt ’22

  Yekpare Trio is de formatie van drie hedendaagse generatiemeesters uit Turkije. Ceylan Ertem wordt geroemd om haar ijzersterke stem en eigenzinnige manier van zingen. Coskun Karademir is virtuoos op de kopuz en de bağlama. Hij wordt gezien als een van de nieuwe vaandeldragers van Turks Anatolische muziek. Cenk Erdoğan is een megaster op gitaar en fretloos gitaar, een veel gevraagde muzikant en producent. Deze drie begaafde muzikanten bij elkaar maken muziek van de bovenste plank.

 • Hans Zimmer VS John Williams

  The Best Film Music in Concert
  di 11 okt ’22

  Neem een duik in de muziekgeschiedenis met deze meeslepende juweeltjes van filmtunes: E.T., The Lion King, Pirates of the Caribbean, Jurassic Park en Spiderman. Stuk voor stuk onvergetelijke melodieën van de hand van John Williams en Hans Zimmer, componisten van de grootste Hollywood films, passeren tijdens deze tribute de revue. 

   

 • Het Boompje (4+)

  Alle hoeken van de Kamermuziek
  za 15 okt ’22

  Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En ze wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat haar wens in vervulling, maar anders dan ze had gedacht…

 • Jean Lucas

  Lay Down & Listen
  Ligconcert
  zo 16 okt ’22

  Ga lekker liggen en geniet van de prachtigste muziek.

   

  De avond begint met een bijzondere theebeleving door theesommelier Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms en een openingsmeditatie en enkele yoga-oefeningen door Erik Gijselhart van Licht op Yoga. Vervolgens ga je liggen om te genieten van de muziek. 

   

  Bij een ligconcert gaan er andere zintuigen werken. Je bent dan veel meer bezig met het luisteren en misschien ook een beetje met het voelen van je lichaam. Liggend luisteren geeft een andere dimensie aan het luisteren van muziek. Zo kun je een concert op een heel andere manier beleven.

   

  Neem je eigen (yoga)matje, kussen en dekentje mee en geniet van de muziek!

 • Music From The Orient

  vr 28 okt ’22

  Music From The Orient is een optreden waarbij de rijke muzikale erfenis uit het oostelijke Middellandse Zeegebied, Anatolië, de Levant en de Balkan ten gehore wordt gebracht. Opgericht in 2017 in Eindhoven als een project van Mercan & Bülent Kocuroǧlu, Başak Ebret en Önder Babur, bestrijkt Music From The Orient een breed scala aan muziekstijlen en talen, waaronder Turks, Koerdisch, Arabisch, Grieks, Ladino en talen uit de Balkan. Music From The Orient wil mensen van verschillende achtergronden en culturen met elkaar in contact brengen, en heeft al vele multiculturele evenementen georganiseerd, met name in Eindhoven, maar ook in de rest van Nederland.

 • So What's Next? Festival

  10th Anniversary
  So What's Next?
  za 29 okt ’22

  So What’s Next? Jazzfestival Eindhoven beleeft dit jaar in het laatste weekend van oktober zijn 10th anniversary met de beste hedendaagse live jazz op talloze podia in de binnenstad (28, 29 & 30 oktober). De grote festivalavond zal op zaterdag 29 oktober plaatsvinden in Muziekgebouw Eindhoven. Tickets voor deze avond zijn nu te koop.

 • Kovacs

  Fragile
  30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
  vr 4 nov ’22

  Kovacs is een multi-talent, een chanteuse met een tijdloos en tegelijkertijd rauw stemgeluid. Een unieke muzikante wiens artistieke kwaliteiten niet blijven bij muziek maar ook te bewonderen zijn in haar kunst, mode en design. Haar achtergrond en haar mysterieuze verleden zijn belangrijke inspiratiebronnen voor haar creaties.


  Dit concert is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.

 • Malford Milligan & The Southern Aces

  I Was A Witness
  za 5 nov ’22

  In een gesegregeerd Texas vond Malford Milligan zijn stem in de soul & blues. De raciale kwesties en de pijn die hij ervoer gedurende zijn jeugd en verdere leven, daar sprak de zanger nooit openlijk over. Tijdens de voorstelling I Was A Witness durft Milligan deze verhalen op 62-jarige leeftijd eindelijk met het publiek te delen. De frontman speelt onder begeleiding van zijn vaste band The Southern Aces zijn muziek en vertelt achterliggende anekdotes over de pijn en het verdriet, maar ook zeker over de hoop, inspiratie en liefde die uiteindelijk alles overwinnen.

 • TROMP 2022: openingsconcert door Jungle by Night

  za 12 nov ’22

  Al meer dan tien jaar verwarmt Jungle by Night dansvloeren met hun geweldige muziek op meer dan 600 festivals en podia in 34 landen. Het negenkoppige instrumentale collectief bracht zes albums uit waarbij ze de taal van hun analoge instrumenten voorop stelden en mensen lieten dansen op ritmes en grooves geïnspireerd door krautrock, dance, jazz en funk. Met hun unieke sound speelt Jungle by Night voor elk publiek: van jazz, tot pop en van dance tot hiphop. Op 12 november verzorgen zij het openingsconcert voor TROMP 2022.

 • Mart Hoogkamer

  Met een lach en een traan...
  wo 23 nov ’22

  Zijn naam is Mart Hoogkamer, 23 jaar oud. Mart domineert alle media, hitlijsten en radio- en tv-stations met de nummer 1 plaat getiteld ‘Ik Ga Zwemmen’ en verbreekt werkelijk ieder record. Hij is een Nederlandse volkszanger, rasentertainer in hart en nieren en liefhebber van zowel Nederlandstalige muziek als ook Engelstalige evergreens. Vorig jaar zomer ging Mart viral op social media en kreeg hij wereldwijd aandacht en tientallen miljoenen streams met een vertolking van ‘Unchained Melody’, opgenomen op het Spaanse strand met zijn knieën in het zand.

 • Amsterdam Klezmer Band

  Some Kind of Golem
  za 26 nov ’22

  De Amsterdam Klezmer Band bestaat 25 jaar. Dat gaat niet in de koude kleren zitten. Die kleren worden in deze show zorgvuldig uitgeschud. De Amsterdam Klezmer Band is geen stilstaand water. 

 • Christmas with Anúna

  A Whisper of Paradise
  zo 18 dec ’22

  Anúna doet bij menig muziekliefhebber het hart sneller kloppen. Het internationaal befaamde koor betovert zijn gehoor met engelengezang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Al jarenlang trekken de klassiek geschoolde zangers en zangeressen wereldwijd volle zalen tijdens hun theater- en kerkentours. Vooral de kersttours waren de afgelopen jaren razend populair. Tijdens hun wereldwijde tournees is het inmiddels een traditie dat het koor in december ons land aandoet.

 • Ahmet Aslan

  Masters of Anatolia
  vr 24 feb ’23

  Ahmet Aslan staat vooral bekend om zijn virtuoze spel op het door hemzelf gecreëerde instrument Di-Tar (een kruising tussen de bağlama en klassieke gitaar) en om zijn intieme zangwerk. Hij geeft een eigen interpretatie van de volksmuziek uit Anatolië.

 • Karin Bloemen & Metropole Orkest

  40 jaar de allermooiste liedjes
  za 25 feb ’23

  In 2023 viert Karin Bloemen dat ze 40 jaar 'in het vak' zit. Haar professionele carrière begon in 1983 met een rol in de musical De zoon van Louis Davids. Wat volgde was een lange reeks van grote successen waarbij Karin als theatrale duizendpoot zo ongeveer alles heeft gedaan wat er gedaan kan worden op een podium. 

 • Waylon

  Gewoon Willem
  do 9 mrt ’23

  Een oer-Hollandse naam; een naam voor een koning. Maar ook voor één van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon.

 • Suzan & Freek

  Theatertour
  vr 24 mrt ’23

  Suzan & Freek stonden de afgelopen jaren onafgebroken in de hitlijsten met liedjes als Blauwe Dag, Weg Van Jou, Goud en Honderd Keer. Dit jaar speelden ze in twee uitverkochte Ziggo Domes, hun grootste shows ooit. Opgevolgd door een volle festivalzomer met optredens op grote festivals als Paaspop, Concert at Sea en Zwarte Cross. De theatertour in het najaar is helemaal uitverkocht, daarom kondigt het duo extra shows aan voor het voorjaar van 2023.

  Let op: De ticketverkoop van dit concert verloopt uitsluitend via GUTS. Je wordt automatisch doorgestuurd wanneer je op de bestelknop drukt. Heb je een vraag over de tickets? Neem contact op met GUTS via support.guts.tickets.

 • Frank Boeijen

  In Concert 2023
  wo 5 apr ’23

  Met een arsenaal aan liedjes staat Frank Boeijen met zijn band ook dit seizoen weer op de planken in Muziekgebouw Eindhoven. Hij behoeft eigenlijk geen introductie. Bijna 35 jaar geleden was de Nijmeegse zanger en liedjesschrijver één van de eersten die de poppodia en het clubcircuit verruilde voor het theater.

 • HAEVN

  Theatertour
  do 13 apr ’23

  In de afgelopen 5 jaar heeft HAEVN uitverkochte clubtours gespeeld in de grote poppodia van ons land en vele muziekminnende harten betoverd met hun filmische popmuziek. Nu vinden de mannen het tijd voor een nieuw avontuur, tijd voor een nieuwe uitdaging: HAEVN kondigt haar eerste theatertour aan. Een programma waarin songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen hun dromerige muziek terugbrengen naar de basis en op de meest intieme manier ten gehore brengen. Bekende popsongs zullen in hun eigen, inmiddels befaamde HAEVN-arrangementen worden gegoten. Verwacht lange pianosolo's, persoonlijke verhalen, een lyrische cello en Marijns troostende warme stem dichterbij dan ooit.

 • Rowwen Hèze

  Het was een kwestie van geduld
  vr 28 apr ’23

  Rowwen Hèze op z’n best; als ze de zaak moeten veroveren is de band in z’n element. Een feest van troost, zo wil je ze zien in het theater. Zodra het startsein wordt gegeven gaat de vlag in de grond en doet Rowwen Hèze waar ze het beste in zijn; muziek maken voor de mensen. Het was een kwestie van geduld... maar ze staan in Muziekgebouw Eindhoven!

 • Hermannosaurus Rex (6+)

  Een korte geschiedenis van de allereerste hergebruiker
  30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
  za 29 apr ’23

  De broertjes Herman en Herman hebben een geweldig apparaat: een recyclemachine. Je gooit je troep erin en de machine maakt er prachtige nieuwe spullen van: een leeg eierdoosje, drie bananenschillen en een oude paperclip, en voilà, een nieuw skateboard!


  Dit concert is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.

 • Candy Dulfer

  More Sax, Candy & Rock 'n Roll
  za 6 mei ’23

  De wereldberoemde saxofoniste Candy Dulfer keert terug naar de theaters met haar voorstelling ‘More Sax, Candy & Rock ’n Roll’, een unieke muzikale avond, waarin Candy natuurlijk sax speelt, maar ook met veel humor en passie vertelt over haar avonturen met wereldsterren als Prince en Van Morrison, haar prille begin bij de fanfare en hoe ze als tiener in de band van Rosa King op het North Sea Jazz Festival belandde.