Bewaar je ticket, geniet later

Nederlandse theaters, concertzalen, waaronder Muziekgebouw Eindhoven, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. 'Bewaar je ticket, geniet later' is een regeling die is opgesteld in samenspraak met o.a. de verschillende brancheorganisaties in de culturele sector, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument & Markt. 

COVID-19 raakt ons allemaal, ook de culturele sector en de sport. Veel voorstellingen, festivals, wedstrijden en concerten worden noodgedwongen verplaatst of afgelast; musea en monumenten sluiten hun deuren. De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: Bewaar je ticket, geniet later.

Passend aanbod

De organisaties komen met passende oplossingen voor de houders van tickets, de bezoekers. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig. Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, die later ingewisseld kan worden. Hierdoor kunnen bezoekers alsnog genieten van een vervangend concert. Wij informeren alle ticketkopers over de praktische afhandeling van hun concert en tickets. Ook kunnen ticketkopers in veel gevallen ervoor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen.

Brede steun

De gezamenlijke regeling volgt de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en krijgt onder andere steun van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: “Ook voor de culturele sector zijn dit uitdagende tijden. We kunnen de theaters, organisatoren, poppodia en musea helpen door naar de voorstellingen te blijven gaan, alleen later wanneer de omstandigheden het toe laten. Evenementen worden nu verplaatst. Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. En kan je toch niet, vraag dan om een tegoedvoucher. Zo help je de culturele branche overeind te blijven.”

Geniet later

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later' hoopt de sector dat houders van tickets hun bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen. Daardoor kan de culturele sector en de sport de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook de mensen achter de schermen die deze evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Restitutie

Muziekgebouw Eindhoven heeft er uiteraard begrip voor als houders van tickets om welke reden dan ook niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij kunnen alsnog hun geld terugvragen. We verzoeken iedereen om dat binnen vier weken na ontvangst van de mail over de verplaatsing / annulering aan ons kenbaar te maken. Wanneer het geld wordt teruggestort, hangt ervan af of het een verplaatst of een afgelast evenement is.

  • Indien een evenement wordt verplaatst, zal terugbetaling een maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement plaatsvinden.
  • Bij afgelasting is deze termijn 3 maanden na de oorspronkelijke datum waarop het evenement zou plaatsvinden. 

Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen zijn geld terugvraagt. Vandaar ook dat de overheid deze regeling steunt. Meer informatie over de wijze waarop de restitutie verloopt is omschreven in de Regeling Ticketgelden Coronacrisis.

Meer informatie

Meer informatie over ‘Bewaar je ticket, geniet later’ kunt u vinden op bewaarjeticket.nl en voor Engelstaligen op saveyourticket.nl 

Vragen / contact

Neem contact op met tickets@muziekgebouweindhoven.nl voor alle vragen rond vouchers, donaties of restitutie. Vermeld zo goed als mogelijk de eigen contactgegevens en het concert waar het over gaat.