Goede doelen M•Fonds

 

Dankzij uw schenking aan het M•Fonds

  • Krijgen jonge getalenteerde musici een podium
  • Wordt een veelheid aan sociaal-maatschappelijke projecten gerealiseeerd
  • Kunnen we nieuw publiek verwelkomen

 

Jong talent

Diverse concoursen en series worden door het M•Fonds ondersteund en geven jonge musici de kans stappen te zetten in de professionele muziekwereld. Het talentontwikkelingstraject Dutch Classical Talent, de serie Internationale Prijzen & Awards en de wekelijkse Lunchpauzeconcerten alsmede masterclasses gegeven door gevestigde musici uit de internationale top worden dankzij de steun van het M•Fonds mogelijk gemaakt in Muziekgebouw Eindhoven. Zo doen veelbelovende talenten podiumervaring op, krijgen ze les van grootmeesters en werken ze aan hun portfolio en netwerk.


Animato Quartet (foto Minou op den Velden)

Sociaal-maatschappelijke projecten

Met ‘Muziek voor Iedereen’ wil Muziekgebouw Eindhoven ook de mensen bereiken waarvoor een ticket vaak te duur is. We werken hiervoor samen met lokale partners die zich specialiseren in het bereiken van deze doelgroep. Een van deze partners is Quiet Eindhoven. De missie van Quiet Eindhoven is om, via een digitaal deelplatform zonder geld, een actieve rol te spelen in het verzachten van de gevolgen van armoede. “Op het niveau van de maatschappij geloven we dat onze Eindhovense samenleving steviger, gezonder en rijker wordt, als we zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet, gezien wordt. We willen voor onze members een bijdrage leveren aan léven in plaats van alleen maar óverleven”.

Dankzij een bijdrage van het M•Fonds, wordt jaarlijks een grote hoeveelheid tickets ter beschikking gesteld aan deze doelgroep en biedt Muziekgebouw Eindhoven vele bezoekers een onvergetelijke, onbezorgde avond.

Nieuw publiek

Muziekgebouw Eindhoven is een gebouw voor en door de stad, alle inwoners van Eindhoven zijn er meer dan welkom. Daarom worden er allerlei activiteiten ontwikkeld om zoveel mogelijk publieksgroepen aan te spreken. Alleen zo kan muziek in de toekomst binnen de muren van Muziekgebouw Eindhoven blijven klinken.

Merhaba Eindhoven!
In 2022 vond de eerste editie van Merhaba Eindhoven! plaats, een dag volldig in het teken van de Turkse cultuur Bij die eerste editie bereikten we maar liefst ruim 2.400 bezoekers met diverse achtergronden. Een tweede succesvolle editie volgde in 2023 en op 23 november 2024 staat de derde editie op de agenda.


Merhaba Eindhoven! 2023 (foto Judith Zandwijk)

India Day
Volgend op het succes van Merhaba Eindhoven! organiseerde Muziekgebouw Eindhoven in 2023 twee bijeenkomsten waarbij de Indiase gemeenschap centraal stond: “Vibez van India” (2 juli 2023) en “India Day” (2 december 2023).


India Day 2023 (foto Jostijn Ligtvoet)

Witaj Eindhoven!
Met Witaj Eindhoven! dragen we in seizoen 24/25 de sleutel van Muziekgebouw Eindhoven voor een hele dag symbolisch over aan de Poolse gemeenschap. Muziek, workshops, kinderactiviteiten en een Poolse jaarmarkt, waar heerlijk eten en drinken natuurlijk niet ontbreken, maken dit festijn tot een zinderend Pools festival. In de avond is het tijd voor de grande finale met de populaire Poolse rockband Lady Pank in de hoofdrol.

M by Muziekgebouw Eindhoven
M is het nieuwe podium van Muziekgebouw Eindhoven. Met plaats voor circa 150 bezoekers, een ontspannen clubsfeer en een toegankelijke ticketprijs heeft M ruimte voor muziek, debat, studie- en werkruimte. Het open karakter van M maakt het tot een laagdrempelige, insprirerende en bruisende plek. Een culturele huiskamer waar de inwoners van Eindhoven en de Brainportregio, ongeacht achtergrond of muzieksmaak, zich welkom voelen.


M by Muziekgebouw Eindhoven (foto Nonja de Roo)


Bijzondere verbinding

Als begunstiger van het M•Fonds gaat u een hele bijzondere en bovenal belangrijke verbinding aan met Muziekgebouw Eindhoven, waarvoor we u enorm dankbaar zijn. M•Fonds begunstigers ontvangen privileges, waaronder uitnodigingen voor inspirerende bijeenkomsten, concerten en unieke meet & greets met musici en artiesten. 

Bent u nog geen begunstiger en heeft u interesse? Vraag de brochure aan bij relatiemanager M•Fonds:

Mici Fiedeldij-Wittenberg
E: mici@mgehv.nl
T: 040-26 55 659 (direct)