Een kleine greep uit projecten van de afdeling Duurzaamheid & Inclusie

Mogelijk gemaakt door M•Connect


Met een vernieuwde focus op toegankelijkheid, jeugd en community’s bereikt Muziekgebouw Eindhoven jaarlijks meer dan 28.000 bezoekers die onderdeel zijn van het programma Duurzaamheid & Inclusie. We zijn trots op deze resultaten en willen samen met het bedrijfsleven onze impact op sociaal maatschappelijk niveau verder vergroten. 


Jong talent, educatie & familieconcerten

De regio Brainport Eindhoven verdient een levendig en duurzaam muzikaal ecosysteem. Dat betekent ook investeren in jong en lokaal talent. Mede door de ondersteuning van M-Connect creëert Muziekgebouw Eindhoven regelmatig ruimte voor lokale en regionale talenten om zich te presenteren aan een breed publiek. Met nieuwe series zoals Kaleidoscope krijgen regionale talenten een vaste plek in onze programmering. Met de opening van M hebben we voor deze groep een prachtige, toegankelijke plek gecreëerd. Ook organiseert Muziekgebouw Eindhoven samen met basis- en voortgezetonderwijsinstellingen schoolmusicals, muziekavonden en projecten zoals Tekenen voor Vrijheid (i.s.m. WarChild), Unforgettable Class en Tech Sketch. 


Community engagement

Anno 2023 heeft 43% van de Eindhovense bevolking een migratieachtergrond. Om ervoor te zorgen dat alle gemeenschappen zich in Muziekgebouw Eindhoven welkom voelen en zich nog meer verbonden voelen met de stad, organiseren we grote festivals en initiatieven zoals Merhaba Eindhoven, India Day en Witaj Eindhoven. Met deze initiatieven wordt het culturele aanbod in Eindhoven breder en draagt Muziekgebouw Eindhoven bij aan sociale cohesie binnen de stad en regio. 


For the Love of Music

Ook het verenigingsleven is een belangrijke factor in het culturele ecosysteem. Zowel verenigingen als liefhebbers en zelfstandige beoefenaars van amateurkunst kunnen bij Muziekgebouw Eindhoven terecht. Jaarlijks verwelkomen we bijna 50 verschillende orkesten, koren en amateurverenigingen die onze zalen als hun thuishaven gebruiken. Met het project For the Love of Music stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt en behoefte heeft: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.