Vacature Marketeer

De magie van muziek! Dáárvoor kom je bij Muziekgebouw Eindhoven werken. 

“Het mooie aan muziek is dat je soms kansloos bent tegenover het gevoel dat je overvalt.”

“Muziek doet iets, waar geen enkele kunstvorm tegenop kan.”

“Ik haal overal iets uit. Vooral uit ontmoetingen met mensen.”

Zomaar een kleine greep uit de vele reacties die we krijgen van muzikanten. Het Muziekgebouw is er voor mensen, maar wordt ook gemaakt dóór mensen. Mensen op het podium, mensen achter het podium en mensen voor het podium. Al deze mensen maken samen een bijzonder Muziekgebouw.

Als marketeer ben je onderdeel van het programma-marketing-ticketing team (PMT team) van Muziekgebouw Eindhoven. Samen met je collega’s definieer en implementeer je de strategie om de verschillende programmalijnen over te brengen aan een grote verscheidenheid aan publieksgroepen in de regio Eindhoven. En waar we zoveel mogelijk publiek van willen laten genieten. Ter versterking van dit team zijn we op zoek naar een creatieve en zelfstandige:

 

Marketeer

(32 uur per week)

 

Draai jij je hand niet om voor een onweerstaanbaar marketingplan en weet je feilloos diverse doelgroepen enthousiast te krijgen voor (voornamelijk) onze pop- en jazzconcerten? Dan nodigen we je van harte uit van je te laten horen! 

 

Wie zijn wij?


Muziekgebouw Eindhoven bestaat een kleine 30 jaar en in die jaren hebben vele bijzondere, grote, kleine, maar allemaal talentvolle muzikanten ons podium aangedaan. Hier hebben vele verschillende bezoekers een magische avond meegemaakt. Met een wereldakoestiek en ruimte voor allerlei muziekgenres en daarmee ook een zeer divers publiek, is Muziekgebouw Eindhoven in hartje stad een bijzondere plek. Een plek die de komende jaren nog veel meer een muziekpodium van, voor en door de stad mag worden. Waar talrijke ideeën leven om meer publiek te laten genieten van muziek, om meer makers een podium te geven en kortom nog meer mensen een muzikaal huis te bieden met volop ontmoeting en beleving.

 

Met een gerichte en persoonlijke publieksbenadering en een voortdurende aanscherping en ontwikkeling van de programmering geeft het programma-marketing-ticketing team (PMT) invulling aan de nieuwe visie. Dit doen we samen met ons publiek én met partners en (maatschappelijke) organisaties uit de regio. Zo zijn we in staat om nog beter verbinding te leggen met de stad en de regio.   

 

Dit zijn jouw skills

Proactief en ondernemend als je bent, zet jij jouw kwaliteiten in om op een creatieve manier ons publiek te bereiken, overtuigen en te verbinden aan het Muziekgebouw. 

 

Een greep uit je afwisselende takenpakket:

  • Het opstellen en uitvoeren van een inventief en effectief marketingplan voor (voornamelijk) de genres pop & jazz;
  • Het initiëren, coördineren en uitvoeren van marketingacties, zowel online als offline;
  • Promotionele werkzaamheden;
  • Analyseren en verbeteren van uitgevoerde marketingacties, doelgroepen, de markt en concurrenten;
  • Opzetten en onderhouden van genregerichte netwerken inclusief persnetwerken;
  • Opzetten focusgroepen om meer publiek te betrekken bij programmalijnen;
  • Het volgen van ontwikkelingen binnen de marketing/muzieksector en dit vertalen naar mogelijkheden voor het Muziekgebouw;
  • Je hebt een nauwe samenwerking met de online marketeer, mede door de inzet van data-analyse voor de marketingcampagnes van het Muziekgebouw;
  • Operationele aansturing en begeleiding van stagiaires.

 

 

Wie ben jij?

Je bent een teamplayer, positief en een echte muziekliefhebber. Je kent je vak, bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen en hebt minstens 5 jaar aantoonbare ervaring in een gelijkwaardige functie. Online is je tweede natuur. Je bent een ‘doelgroepdenker’ met een creatieve geest. Je komt met plannen en hebt een hands-onmentaliteit. Je spreekt je talen (in ieder geval Nederlands en Engels) en bloeit op in een bruisende werkomgeving. 

 

Dit bieden we jou

Voor al deze kennis en ervaring mag je uiteraard wat terug verwachten. Allereerst een boeiende functie in een inspirerende omgeving waar geen dag hetzelfde is. Een plek waar we je vrij laten om je ideeën uit te werken, jezelf te ontplooien en waar je altijd kunt rekenen op support als je dit nodig hebt.  

 

Werktijden zijn flexibel en in overleg vast te stellen. Het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en afhankelijk van de geschiktheid en ervaring. De functie kent een salarisbreedte van € 2.221,55 tot maximaal € 3.653,67 per maand op fulltime basis (38 uur).


Klinkt goed? 


Stuur dan uiterlijk 17 januari 2022 jouw motivatie met cv per mail naar hr@mgehv.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.