Global

 

Muziek is een universele taal die verschillende culturen met elkaar verbindt. Muziekgebouw Eindhoven biedt een podium voor diverse internationale artiesten en genres. In het genre ‘global’ komen verschillende culturen en tradities samen in een unieke muzikale ervaring. 

 

Bekijk hieronder onze agenda!

 • LAIR & Monica Hapsari

  Indonesische psych-soul/funk band
  Kaleidoscope
  vr 23 aug ’24

  Ze reizen helemaal vanuit Indonesië naar Eindhoven voor de allereerste editie van Kaleidoscope: de zeskoppige band LAIR én singer-songwriter Monica Hapsari! LAIR steekt de traditionele Indonesische folk nét even in een ander jasje. Muzikale tradities worden verrijkt met elementen uit funk en psychedelische rock, wat LAIR een levendig muzikaal geheel maakt. Stilstaan is niet mogelijk!

 • Witaj Eindhoven! Jarmark

  Poolse markt met muziek, workshops en kinderactiviteiten
  za 7 sep ’24

  Polski tekst znajdziesz tutaj

  Een festival dat volledig in het teken staat van de Poolse cultuur: dat is Witaj Eindhoven! Op zaterdag 7 september draagt Muziekgebouw Eindhoven de sleutel symbolisch over aan de Poolse gemeenschap. 's Middags kun je in onze foyers terecht voor muziek, workshops, leuke kinderactiviteiten en een Poolse Jarmark (markt), waar heerlijk eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. 's Avonds is het tijd voor de grande finale: de populaire Poolse rockband Lady Pank
   
  Wil je de volledige dag ervaren? Koop dan tickets voor het avondprogramma via deze pagina. Kies daar tijdens het bestellen van de tickets om ook de Jarmark-tickets voor €2,- toe te voegen.

 • Witaj Eindhoven!

  met Lady Pank en meer
  za 7 sep ’24

  Polski tekst znajdziesz tutaj

  De Poolse rockband Lady Pank is dé headliner van Witaj Eindhoven, een festival dat volledig in het teken staat van de Poolse cultuur. Op zaterdag 7 september draagt Muziekgebouw Eindhoven de sleutel symbolisch over aan de Poolse gemeenschap, met overdag een Poolse Jarmark (markt) en 's avonds een exclusieve show in Nederland van Lady Pank, een van de grootste Poolse bands van de afgelopen decennia.
   
  Wil je de volledige dag ervaren? Kies dan tijdens het bestellen van je tickets om ook de Jarmark-tickets voor €2,- toe te voegen.

 • Cocobolo

  Mix van old-school funk en psychrock
  Kaleidoscope
  vr 27 sep ’24

  Het recept voor een lekker retrogeluid? Een snufje old school funk, een scheut psychedelische rock gemengd met surfachtige gitaren: dát is Cocobolo! Muziek die niet alleen heerlijk is om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Daarom schrijft Cocobolo alle muziek met een beeld als uitgangspunt. Zo wordt het samen één verhaal: net als een film. Stel je voor: een achtervolging, een avondwandeling in het bos of een regendans. Door dit soort visuele achtergronden bereiken alle nummers van Cocobolo hetzelfde: ze prikkelen je fantasie. Beleef het avontuur met Cocobolo tijdens deze editie van Kaleidoscope!

 • Anoushka Shankar

  Sitarvirtuoos en dochter van Ravi Shankar
  ma 30 sep ’24

  Meestersitariste en componiste Anoushka Shankar komt voor het eerst naar Eindhoven! Ze werd geboren in Londen, als dochter van de legendarische Indiase sitarvirtuoos Ravi Shankar. Anoushka beperkt zich niet tot de traditionele Indiase klassieke muziek en experimenteert met verschillende muziekgenres, waaronder fusion, wereldmuziek en elektronica. Shankar heeft samengewerkt met artiesten uit verschillende culturen, zoals Herbie Hancock, Sting en haar halfzus Norah Jones. Tijdens dit concert laat ze de prachtige muziek horen van haar eerdere albums én speelt ze nummers van haar nieuwste EP, 'Chapter II: How Dark It Is Before Dawn'.

 • Numidia

  Marokaans-Nederlandse rijzende ster
  do 10 okt ’24

  De Nederlands-Marokkaanse zangeres Numidia werd voor het eerst door het grote publiek gezien tijdens haar deelname aan The Voice Kids, waarin ze toentertijd de finale bereikte. Een aantal jaar later tekende ze een platendeal bij TRIFECTA en inmiddels is ze met hits als ‘Meli Meli’ en ‘Tout Est Bon’ uitgegroeid tot een bekende naam in de hedendaagse popmuziek. In 2023 deed Numidia mee aan het hitprogramma Beste Zangers, waar zij velen verraste met haar indrukwekkende vertolking van ‘Arcade’ van Duncan Laurence. Vanavond brengt Numidia muziek en cultuur samen in een intieme setting, waar ze naast haar eigen werk ook haar vertolkingen van nummers uit Beste Zangers laat horen.

 • COLLIGNON

  Energieke en uptempo muziek
  Kaleidoscope
  vr 25 okt ’24

  We kennen hem van Nobody Beats the Drum, SKIP&DIE en C-mon & Kypski: toetsenist & producer Jori Collignon. COLLIGNON is zijn nieuwe soloproject, dat live al snel uitgroeide tot een volwaardige band met Gino Bombrini (bekend van Komodo) op drums en percussie en Yves Lennertz (bekend van YĪN YĪN) op gitaar. Het resultaat? Energieke, uptempo muziek. Een perfecte combinatie van Yves’ wilde, exotische melodieën en Jori's kenmerkende soundscapes. COLLIGNON heeft al meerdere singles uitgebracht en komt in oktober met ‘Bicicelta’. Dit is het eerste studioalbum en sleurt je mee op muzikale roadtrip. En ze maken ook een stop bij Kaleidoscope!

 • Cavolo Nero

  Psychedelische grooves met indie en disco
  Kaleidoscope
  vr 22 nov ’24

  De liefde voor funk, disco en afrobeat bracht de mannen van Cavolo Nero samen. De psychedelic grooveband staat bekend om energieke muziek en dito optredens. In 2022 brachten ze hun debuut-EP uit en toerde met Popronde door Nederland – een goede kickstart voor nationale bekendheid. Het daverende optreden op Eurosonic gaf pas écht de Noorder ... eh doorslag, waarna hun agenda snel bomvol raakte met festivalshows. Vanavond verruilen ze de grote festivals voor de intieme clubsetting van M. Je bent gegarandeerd van een dansbare avond met dit zestal! En wij kunnen het weten: Cavolo Nero speelde eerder dit jaar tijdens de feestelijke opening van M.

 • Merhaba Eindhoven! Bazaar

  Gratis Turkse markt met muziek, workshops en andere (kinder)activiteiten
  za 23 nov ’24

  Türkçe versiyonu

  Een festival dat volledig in het teken staat van de Turkse cultuur: dat is Merhaba Eindhoven! Op zaterdag 23 november draagt Muziekgebouw Eindhoven de sleutel symbolisch over aan de Turkse gemeenschap. 's Middags kun je gratis binnenlopen voor muziek, workshops en andere (kinder)activiteiten tijdens de Turkse Bazaar, waar heerlijk eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. 's Avonds is het tijd voor de grande finale: het concert van de populaire Turkse rockband maNga.

  Wil je de volledige dag ervaren? Koop dan tickets voor het avondprogramma via deze pagina

 • Merhaba Eindhoven!

  met maNga, Music from the Orient, DJ Blue Flamingo en meer
  za 23 nov ’24

  Türkçe versiyonu

  Op zaterdag 23 november vindt de derde editie van het festival Merhaba Eindhoven plaats in Muziekgebouw Eindhoven, welke volledig in het teken staat van de Turkse cultuur. Het absolute hoogtepunt van de dag is het concert van de populaire Turkse rockband maNga. In 2010 werd maNga in één keer wereldberoemd toen het tweede werd op het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘We Could Be The Same’. Extra speciaal: de band bestaat twintig jaar en dit is het enige concert van maNga in Nederland!

  ’s Middags bezoek je gratis de Turkse Bazaar, met muziek, workshops, eten en drinken en andere activiteiten. 

 • Alex Figueira Trio

  Tropische psychedelica, cumbia, funk & soul
  Kaleidoscope
  vr 13 dec ’24

  Hij staat bekend als ‘de hardst werkende man in de tropische muziekindustrie’: Alex Figueira. De Venezuelaans-Portugese muzikant, producer en DJ kreeg deze titel niet voor niets! Naast zijn solocarrière is Alex actief in tropische psychpunkgroep Fumaca Preta én de afro-caribische psychedelische sensatie Conjunto Papa Upa. Van beide formaties is hij de oprichter. Stilzitten, dat doet hij in elk geval niet. En jij ook niet tijdens deze editie van Kaleidoscope! Bij de muziek van Figueira waan je je direct in een tropisch feestje. Dat feestje gaat gepaard met een muzikale cocktail van Latijns-Amerikaanse muziek, Caribische invloeden, dansbare cumbia-vibes, en elementen van funk, soul en psychedelische muziek. Vanavond bouwt Alex, samen met twee bevriende muzikanten, een dansfeest in M.


Blijf op de hoogte van onze global-programmering en schrijf je in voor de nieuwsbrief! 

Global in Muziekgebouw Eindhoven 


Muziek is een universele taal die verschillende culturen met elkaar verbindt. Muziekgebouw Eindhoven biedt een podium voor diverse internationale artiesten en genres. In het genre ‘global’ komen verschillende culturen en tradities samen in een unieke muzikale ervaring.

Wereldmuziek in Muziekgebouw Eindhoven varieert van Afrikaans ritmes tot Latijns-Amerikaanse swingende klanken of naar geluiden uit de Balkan. Het repertoire van de artiesten varieert van traditioneel tot modern, met veel verschillende invloeden, veelal uit de regio van herkomst. 

Met de global-programmering onderstreept Muziekgebouw Eindhoven de schoonheid van de diversiteit van de muziek, haar verbindende kracht en de ontwikkeling en versterking van culturele uitwisseling. Harten en geesten worden geopend voor nieuwe klanken. 

Muziekgebouw Eindhoven biedt een uitnodigende omgeving voor liefhebbers van muziek uit alle windstreken. Of je nu geïnteresseerd bent in traditionele klanken, of juist op zoek bent naar moderne fusion-varianten, Muziekgebouw Eindhoven is the place to be! Ontdek de opwindende en eclectische klanken en de verbindende kracht van onze global-programmering.